Oceláři nedali podruhé za sebou ani gól a vzdálil se jim Prezidentský pohár

Třinečtí hokejisté prohráli v Liberci 0:2 a podruhé za sebou nevstřelili ani gól. Domácí rozhodli ve 48. minutě trefou Klepiše v početní výhodě a pojistku přidali Vlachem při hře Ocelářů bez brankáře.

Ondřej Kacetl držel Třinec ve hře, jediný gól inkasoval až ve 48. minutě. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Bylo to vyrovnané utkání, ve kterém jsme určitě sahali po bodech. Rozhodl náš faul ve třetí třetině a následné oslabení, ve kterém jsme bohužel inkasovali. To nás poslalo dolů. I přes velkou snahu se nám nepodařilo vstřelit vyrovnávací branku. Mrzí nás to, protože jsme neskórovali podruhé v řadě, na což nejsme zvyklí,“ řekl k zápasu trenér Václav Varaďa.

„Sezona se blíží k play off a hra na ledě se mění, zápasy už se hrají na jeden nebo dva góly. Víme, že se v útoku musíme zlepšit, vytvořit si více šancí, ale ono to přijde. Máme v našem týmu spoustu šikovných hráčů.“Martin Bakoš

Jeho svěřenci vyslali za celý zápas 22 střel. „Liberec hrál dobře zezadu. Nějaké šance jsme si tady vytvořili, ale nevyužili jsme je. Nedostávali jsme se do útočného pásma tak často jako jindy, ale myslím, že ani Liberci se to nedařilo. Sezona se blíží k play off a hra na ledě se mění, zápasy už se hrají na jeden nebo dva góly,“ dodal třinecký útočník Martin Bakoš, který v dresu soupeře získal v minulosti titul.

Právě Bakoš vsítil poslední třinecký gól, kterým zpečetil výhru ve Zlíně. Od té doby Oceláři 120 minut neskórovali. „Nervozita? Nemyslím si. Víme, že se v útoku musíme zlepšit, vytvořit si více šancí, ale ono to přijde. Máme v našem týmu spoustu šikovných hráčů,“ podotkl Bakoš.

Další spolehlivý zápas odchytal Kacetl, kryl 31 z 32 střel a i díky jeho zákrokům přežil Tinec zhruba v polovině utkání 74 sekund dlouhé oslabení tří proti pěti. Navíc za stavu 0:1 chytil trestné střílení a nadále je nejlepším v nejsledovanějších brankářských statistikách – úspěšnost zásahů má 92,86 procenta a jako jediný stlačil průměr inkasovaných gólů pod dvě celé (1,63).

Třinec skončí po základní části nejhůře druhý, prohrou se mu ale vzdálil Prezidentský pohár. Ocelářům zbývají odehrát poslední dvě kola a na vedoucí Hradec Králové, který má zápas k dobru, ztrácí tři body. „O Prezidentský pohár ještě zkusíme zabojovat a v následujících utkáních uděláme všechno pro to, abychom je zvládli,“ řekl Bakoš. Další utkání odehrají v neděli v Pardubicích.

Liberec – Třinec 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 48. Klepiš (Šmíd, Birner), 60. Vlach (Ivan, Pavelka). Rozhodčí: Mrkva, Kika – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 3510.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Doudera, Kundrátek, Musil, Adámek, Zahradníček, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Bakoš, Nestrašil, Svačina – Dravecký, Roman, Hrehorčák. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu