Oceláři o zlatém hattricku nemluví, těší se na své fanoušky

Třinečtí hokejisté vyhráli poslední dvě play off, kapitán Petr Vrána ale prozradil, že v kabině nepadlo ani slovo o zlatém hattricku. Všichni hráči i vedení Ocelářů se ale těší na fanoušky, kteří chyběli týmu v minulé sezoně celou základní část a většinu play off.

Vedení klubu také na tiskové konferenci oznámilo, že podepsalo smlouvu se slovenským reprezentačním útočníkem Marko Daňem. Foto: Petr Rubal

Hokejová extraliga startuje tento pátek, Oceláři hostí České Budějovice od 17.00. Za obhajobou vykročí po neoslnivých výsledcích – v přípravě vyhráli dva ze čtyř zápasů, v Lize mistrů nebodovali.

„Ze všeho nejdůležitější je, že momentální vládní nařízení nám umožňují zaplnit Werk arénu. Doufám, že tahle situace vydrží a že diváci budou moct chodit. Hokej s diváky je úplně o něčem jiném.“Ján Moder

„Někteří lidé možná mají po našich přípravných zápasech a vystoupeních v Lize mistrů pochybnosti o síle Ocelářů, ale věřím, že se forma ladila a že tým bude do začátku sezony dobře připraven,“ uvedl na tiskové konferenci prezident klubu Ján Moder. „Naším největším přání je, abychom hráli hokej, který se bude líbit divákům napříč celé České republiky. A když budeme hrát pěkný hokej, tak by se měly dostavit i výsledky. Ale ze všeho nejdůležitější je, že momentální vládní nařízení nám umožňují zaplnit Werk arénu. Doufám, že tahle situace vydrží a že diváci budou moct chodit. Hokej s diváky je úplně o něčem jiném,“ řekl.

Viceprezident klubu Jan Czudek doplnil, že si moc váží postoje fanoušků a že zůstali Ocelářům věrni. „Absolutní většina si nechala prodloužit permanentku, dokonce zhruba stovka fanoušků věnovala celou hodnotu permanentky z poslední sezony do Nadačního fondu Ocelářů. Pevně věřím, že největší odměnou pro všechny budou kvalitní výkony a že si na konci sezony budeme moci říci, že byla parádní. Abychom si to mohli říci, musíme být hodně vysoko.“

Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek upřesnil, že podmínkou vstupu na stadion bude absolvované očkování, potvrzení o prodělané nemoci covid-19 anebo negativní antigenní test. Ten si budou moct fanoušci udělat na stanovišti před stadionem.

Oznámili příchod Daňa
Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek označuje odchody klíčových hráčů jako daň za úspěch. Klub po posledním titulu opustili například Hokejista sezony 2020/21 Matěj Stránský (Davos), nejlepší obránce minulého ročníku Martin Gernát (Lausanne). Další bek Ralfs Freibergs odešel do KHL (Dinamo Riga) a do Skandinávie zamířili Michael Špaček (Frölunda) a Jack Rodewald (TPS Turku).

Na jejich místa přišly zajímavé posily. Co jméno, to zkušenost z NHL – brankář Marek Mazanec (Hradec Králové), obránce Martin Marinčin (Toronto) a útočník Andrej Nestrašil (Magnitogorsk). Poslední akvizicí je Marko Daňo.

„Přišli jsme před sezonou o hráče, kteří v týmu plnili klíčové role. Už z kraje srpna jsme avizovali, že ještě jednu posilu do útoku sháníme. Trh je slabý, a tak jsme čekali na správného hráče, nechtěli jsme se ukvapit. Věříme, že tady nesáhneme vedle,“ řekl trenér Václav Varaďa na adresu Daňa. „Marko je velice kvalitní útočník. Odehrál (před necelými dvěma týdny) tři zápasy za slovenskou reprezentaci na olympijské kvalifikaci a jevil se velmi dobře. Očekáváme od něj bodový přísun. Je velmi silný na puku, chodí do brány a vyhrává osobní souboje. Je to velice silový bruslař a systémově pracuje velmi dobře pro tým,“ dodal.

Až na zraněného Daniela Kurovského má k dispozici kompletní kádr – třináct útočníků, osm obránců a tři brankáře. „Máme v útoku dvojičky, které zůstaly pospolu. V obraně bude chybět Martin Gernát, ale přišel Martin Marinčin. Chybí Ralfs Freibergs, potřebujeme pomoct ještě v obraně, možná posílit, ať je na kluky větší konkurence. Věřím, že máme silné duo brankářů a že budeme hrát ve vrchní části tabulky, abychom na začátku dubna hráli o cenné kovy,“ dodal Varaďa.

Mrzí jej ale, že nepostoupili ze skupiny do play off Ligy mistrů. „Ve Fribourgu i Leksandu nám chyběli čtyři hráči základní sestavy. K tomu jsme narazili na ohromně kvalitní týmy, které nám ukázaly, kde nás tlačí bota. Nehodnotí se mi ty čtyři prohry dobře, ale viděl jsem, že se hráči chtějí rvát o postup,“ řekl kouč. „Teď už ale máme hlavu nastavenou na start extraligy. Poslední dva měsíce jsou zapomenuty, jedeme dál,“ podotkl.

Kapitán Vrána souhlasil. „Liga mistrů nebyla optimální. Ale naše výkony se zlepšovaly a postupně se dostáváme tam, kam bychom se dostat chtěli a jak bychom se chtěli prezentovat. Příprava byla dlouhá a celý tým se těší na pátek, na naše fanoušky. Doufáme, že jich přijde hodně. Za celý tým jim chci slíbit, že uděláme všechno pro to, abychom navázali na loňskou sezonu.“

Další zprávy z regionu