Oceláři odstartovali vítězně, dařilo se všem letním posilám

Třinečtí hokejisté začali novou sezonu výhrou 4:0 nad Českými Budějovicemi. Marek Mazanec se uvedl nulou, bodovaly všechny letní posily – Andrej Nestrašil připravil první gól a po střele Martina Marinčina zvýšil Marko Daňo.

Marek Mazanec chytá v reprezentační formě. Patří k třem nejlepším gólmanům v úspěšnosti zásahů (93,6) a průměru inkasovaných branek (1,65). Ilustrační foto: Petr Rubal

Oceláři vedli už v desáté minutě 2:0. Oba góly padly do prázdné branky. Před první trefou vystihl Nestrašil rozehrávku a předložil puk Martinovi Růžičkovi. U druhé  se nepřesná střela Ondřeje Kovařčíka odrazila k Aronu Chmielewskému, který bez problémů uklidil kotouč do branky. Ve 26. minutě zastavila Petra Vránu tyč, ale na začátku třetí třetiny přidal Třinec uklidňující trefy. Daňo se prosadil tečí a Erik Hrňa střelou z pravého kruhu v přesilové hře.

„Byl jsem přesvědčený o tom, že v extralize to bude úplně jiný zápas (než v Lize mistrů). Klukům pomohly i dva rychlé góly, dodaly jim klid na hokejky a všem se hrálo lépe.“Třinecký brankář Marek Mazanec

„Myslím si, že v první třetině to bylo z hostující strany velmi dobré. Po několika přečísleních, kterých měli dost, si vytvořili šance, ale nevyužili je. Nám se podařilo vstřelit pár gólů a ve druhé třetině jsme byli lepším týmem, jen jsme to nedokázali přetavit v další branku. Třetí gól ve třetí třetině nás uklidnil a zkušeně jsme to dohráli. Hostující tým už toho potom moc neměl a hráli jsme solidně i v obraně. Jsme spokojeni a hráčům děkuju za výkon. Jsme na dobré cestě,“ zhodnotil zápas třinecký trenér Václav Varaďa.

Třinec soupeře, které v létě získal například Milana Gulaše a  Dominika Hrachovinu, přestřílel 28:14. „Připravovali mě na to, že těch střel moc nebude. A když něco přijde, tak to musím chytit. Zaplať pánbůh se to povedlo. Kluci zblokovali i nějaké střely, defenziva fungovala a ofenziva ještě lépe. Sedlo si vše, co mělo,“ těšilo Mazance. Novináře pobavil odpovědí, jak udržoval koncentraci. „Hýbu se, koukám na hru, snažím se na dálku povídat si s hráči. Občas si trošku zpívám, třeba i Nohavicu si brouknu,“ pousmál se.

Oceláři před startem extraligy prohráli v Lize mistrů všechny čtyři zápasy, Mazanec ale obavy o tým neměl. „Nevím, jak to každý měl vnitřně nastavené, ale byl jsem přesvědčený o tom, že v extralize to bude úplně jiný zápas a že to bude vypadat jinak. Klukům pomohly i dva rychlé góly, dodaly jim klid na hokejky a všem se hrálo lépe,“ vysvětlil třinecký gólman a uznal i sílu soupeře. „Musím říct, že jsou to úplně jiné Budějovice než minulou sezonu. Ta kvalita tam je, ale na naší straně byla o něco větší,“ dodal.

Další zápas odehrají Oceláři tuto neděli v Plzni. Zápas začíná v 17.20 a přímým přenosem ho vysílá ČT sport.

Třinec – České Budějovice 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Růžička (Nestrašil), 10. Chmielewski (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 42. Daňo (Marinčin, Marcinko), 46. Hrňa (Doudera, Růžička). Rozhodčí: Kubičík, Šír – Gergely, Hlavatý. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 2619.
Třinec: Mazanec – Kundrátek, Musil, Doudera, Marinčin, Adámek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Kofroň, Roman, Hrehorčák – Dravecký. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu