Oceláři ovládli přestřelku s Českými Budějovicemi, vyhráli 9:7

Třinečtí hokejisté udolali po divokém průběhu České Budějovice 9:7. Oceláři v málo vídané přestřelce dlouho tahali za kratší konec – prohrávali 0:3, 3:6 a 5:7. K obratu přispěl čtyřmi body Taylor Leier (1+3). Vítězný gól padl v 55. minutě.

Oba kanadští útočníci v utkání skórovali. Jack Rodewald krásnou kličkou snížil na 2:3, Taylor Leier (vpravo) přispěl k obratu čtyřmi body (1+3). Foto: Petr Rubal

„Také večery nechci zažívat. Možná to byl starý dobrý třinecký hokej, ale nechceme se takhle prezentovat. Musíme zapracovat hlavně na obranné hře, která nebyla moc dobrá. Sedm inkasovaných branek doma je hodně. Kluci ale ve finále zabrali, ukázali spoustu charakteru a byli schopni vstřelit branky a překlopit zápas na naši stranu. Za nasazení a obrat v zápas tým oceňuju, za výkon už tak moc ne,“ uvedl třinecký trenér Václav Varaďa.

„Možná to byl starý dobrý třinecký hokej, ale nechceme se takhle prezentovat. Musíme zapracovat hlavně na obranné hře, která nebyla moc dobrá. Kluci ale ve finále zabrali, ukázali spoustu charakteru.“Třinecký trenér Václav Varaďa

Třinec prohrával v 15. minutě 0:3, ale na přelomu první a druhé třetiny vyrovnal na 3:3. Hosté během 29. a 35. minuty opět odskočili do třígolového trháku, ale do kabiny se šlo za stavu 5:6. České Budějovice na začátku třetí třetiny zvýšily na 7:5.  „Když jsme vyrovnali (0:3 na 3:3), měli jsme spoustu šancí, cítili jsme, že máme zápas v naší režii. Během pár minut nám ale Budějky nám znovu odskočily na tři góly,“ kroutil hlavou kouč.

Jeho svěřenci přestříleli od druhé třetiny nováčka v poměru 32:14. Klíčový obrat předvedli 47. až 54. minuty, kdy otočili z 5:7 na 8:7. Vítězný gól vstřelil z dorážky Vladimír Dravecký, který při zranění Tomáše Kundrátka nastupoval na postu obránce. Slovenský útočník skóroval poprvé od prvního zápasu sezony (20. září).

„Jsem za něj hrozně rád, že dal branku. Tomáš Kundrátek nám odpadl, nevypadá to moc dobře. Podstoupí vyšetření, abychom zjistili, jak na tom je. Vlado se toho zhostil skvěle, měl tam ještě další příležitosti. Jeho čekání na gól bylo dlouhé a celá kabina mu to přála. Je symbolické, že dal vítězný gól,“ uzavřel.

Kromě Leiera si ještě čtyři další třinečtí hráči připsali po třech bodech: Gernát se Stránským (oba 2+1) a Růžička s Vránou (oba 0+3).

„Šílený zápas. Jsme rádi, že se ukázal charakter, ale musíme zapracovat na defenzivě. Nemůžeme dostávat tolik gólů,“ uvedl Stránský, který je s 25 góly nejlepším střelcem extraligy. „Asi rozhodl gól na 7:7, dodal nám potřebnou sílu na finiš. Při vedoucím gólu na 8:7 jsme řvali, jak malí kluci. Měli jsme ohromou radost, že jsme skóre překlopili na naši stranu. Takovou přestřelku nepamatuju, možná jsem ji zažil někdy v žácích,“ dodal.

Třinec – České Budějovice 9:7 (1:3, 4:3, 4:1)
Branky a nahrávky: 16. Gernát (Růžička, Vrána), 22. Rodewald (Kurovský, Leier), 24. Leier (Kundrátek, Rodewald), 37. Gernát (Leier), 38. Stránský (Růžička), 47. M. Kovařčík (Gernát, Leier), 48. Stránský (Růžička, Vrána), 54. Dravecký (Stránský, Vrána), 60. Hrehorčák (Marcinko) – 5. Alderson (Vydarený), 10. Toman (Forman, Voženílek), 16. Voženílek (Toman, Doležal), 28. Doležal (Toman, Forman), 34. Lytvynov (Voženílek, Jonák), 35. Doležal (Toman), 43. Ville (Novák, Karabáček). Rozhodčí: Kika, Vrba – Axman, Hlavatý. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. Bez diváků.
Třinec: Kacetl (28. Štěpánek) – Gernát, Doudera, Adámek, Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Stránský – Kurovský, Rodewald, Leier – Hrňa, Marcinko, Hrehorčák – Dravecký, M. Kovařčík, Kofroň. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu