Oceláři podlehli na Spenglerovém poháru výběru Kanady

Třinečtí hokejisté vstoupili do Spenglerova poháru v Davosu porážkou s výběrem Kanady 1:4. Oceláři inkasovali první dva góly v oslabení, jejich jedinou branku vstřelil ve 29. minutě za stavu 0:3 Aron Chmielewski.

Oceláři vyřadili Kometu v poslední sezoně ve čtvrtfinále 4:0 na zápasy. V prvním duelu od play off se ale radovalo Brno. Archivní foto: Petr Rubal

Skóre otevřel Kris Versteeg, dvojnásobný šampión s Chicagem, a na začátku druhé třetiny dvakrát udeřil Kevin Clark. Poté se prosadil tečí Chmielewski, ale další třinecké šance zůstaly nevyužity a Clark při hře bez brankáře zkompletoval v předposlední minutě hattrick.

„Jsem přesvědčen o tom, že při hře pět na pět jsme byli vyrovnaným soupeřem.“asisten trenéra Jiří Raszka

„Viděli jsme hokej ve vysokém tempu, Kanaďané potvrdili to, co jsme očekávali. Byla tam velká přímočarost, skvělé bruslení, individuální kvality. Náš výkon ovlivnila oslabení. Nebudeme si nic nalhávat, některé fauly byly zbytečné. Oslabení nás stojí spoustu sil, hráči jsou pak přetížení. Do budoucna se toho musíme vyvarovat,“ začal s hodnocením pro klubový web asistent trenéra Třince Jiří Raszka.

Líbil se mu výkon Třince ve třetí třetině. „V poslední části jsme se s tempem hry srovnali, vytvářeli jsme si šance, kluky jsme nabádali k tomu, že zápas je stále hratelný. Dařilo se nám soupeře napadat už v útočném pásmu, získávali jsme kotouče a měli šance. Bohužel dvakrát netrefíme prázdnou branku, jednou to gólman vezme z brankové čáry. Tohle nás musí mrzet. Jsem přesvědčen o tom, že při hře pět na pět jsme byli vyrovnaným soupeřem,“ doplnil Raszka.

Turnaj se hraje v nadmořské výšce téměř 1600 metrů nad mořem a podle Chmielewského je rozdíl cítit. „Když přijedeš na střídačku a náhodou jsi na ledě trošku déle, dýchá se opravdu těžce, není radno prodlužovat jednotlivá střídání. Příští zápas to už bude lepší, ale dnes to šlo poznat. Měli jsme ovšem naprosto identické podmínky jako Kanada, proto se nebudeme vymlouvat,“ řekl polský útočník.

Další utkání sehrají Oceláři už za necelých 24 hodin, v pátek se střetnou od 20.15 s domácím týmem. „Pokud zítra proti Davosu udržíme disciplínu a nebudeme chodit na trestnou, můžeme uspět,“ míní Raszka. „Chceme podat výborný výkon, musíme navázat na dnešní třetí třetinu a věřím, že to v pátek dobře dopadne. Věřím, že lepší zápasy na turnaji jsou stále teprve před námi,“ doplnil Chmielewski.

Třinec – Kanada 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Chmielewski (D. Musil, Adamský) – 6. Versteeg (Jeffrey, Tambellini), 23. Clark (Noreau, Tambellini), 28. Clark (Mitchell), 59. Clark. Rozhodčí: Lemelin, Wiegand – Kovacs, Progin. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:2. Diváci: 6006.
Třinec: Kváča – Gernát, Doudera, Galvinš, Musil, Zahradníček, Haman, Adámek – Dravecký, Marcinko, Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Polanský, Chmielewski – Hrňa, Novotný, Szturc. Trenér: Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu