Oceláři podlehli v boji o první místo gólem v závěru

Třinečtí hokejisté prohráli v boji o první místo na ledě pražské Sparty 2:3 a na soupeře ztrácí čtyři body. Oceláři vedli v polovině utkání o dva góly, soupeř ale ještě ve druhé třetině vyrovnal a brankou v 58. minutě rozhodl.

Podle třineckého kapitána Petra Vrány byl zápas hlavně o bojovnosti. Archivní foto: Petr Rubal

„Je to nepříjemná prohra, která bolí,“ uvedl třinecký kapitán Petr Vrána. „Je pravda, že jsem čekal o trošku útočnější hokej, ale od první třetiny bylo vidět, že to bude spíš o bojovnosti. Bohužel jsme ztratili nadějné vedení, vrátili jsme tím Spartu do hry. Zápas rozhodla naše chyba ke konci zápasu. Už to vypadalo, že utaháme nějaké body, ale bohužel,“ dodal.

„Je to nepříjemná prohra, která bolí.“Třinecký kapitán Petr Vrána

Třinec, který nastoupil bez tří reprezentantů (Musil, Špaček, Stránský), skvěle začal. Adámek se ve třetí minutě z pravého kruhu pod vyrážečku Machovského a v polovině úvodní třetiny zvýšil Kurovský. I se štěstím, jeho střela se odrazila od pravého tyčky a pravého betonu Machovského do branky.

„První třetina byla velmi dobrá, vedli jsme zaslouženě,“ uvedl třinecký asistent Marek Zadina. Oceláři inkasovali ve 32. a 36. z rychlých přečíslení, prosadili se Řepík a Polášek. „Měli jsme velkou šanci (na 3:0) a z protiútoku jsme po naší chybě dostali gól. Druhá třetina byla poznamenaná přesilovkami a fauly, které jsme udělali. To nás trošku vyvedlo z tempa. Sparta dotáhla na 2:2 a věděli jsme, že třetí třetina bude těžká a že se budou tlačit do útoku,“ dodal Zadina.

Třinec na přelomu druhé a třetí třetiny ubránil tři oslabení včetně 104 sekund dlouhé nevýhodě dvou mužů v poli. Nenaplnilo se ale hokejové rčení, že kdo nevyužije přesilovou hru pět na tři, prohraje. „Udělali jsme jednu chybu větší, když jsme nedohráli hráče (Kudrnu), který nám nepochopitelně vyjel od mantinelu a pak se ještě dostal k dorážce. Tím jsme si prohráli zápas,“ vysvětlil Zadina.

Třinec ztrácí na Spartu čtyři body, ale má zápas k dobru. Oba týmy se ještě jednou v Praze ve zbytku základní části utkají.

Sparta Praha – Třinec 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Řepík (Horák, Rousek), 36. Polášek (Forman, Zikmund), 58. Kudrna (Říčka, Sukeľ) – 3. Adámek (Hrňa, Kurovský), 9. Kurovský (Marcinko). Rozhodčí: Hodek, Šír – Lederer, Lhotský. Vyloučení: 4:4. Bez využití.
Třinec: Kacetl – Doudera, Gernát, Kundrátek, Freibergs, Adámek, Zahradníček – Růžička, Vrána, Roman – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kurovský, Marcinko, Kofroň – Hrňa, Peterek, Dravecký – Ramik. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu