Oceláři porazili Vítkovice gólem z předposlední minuty

Třinečtí hokejisté zvítězili i ve druhém utkání Generali Česká Cup, když jim Martin Růžička vystřelil gólem z předposlední minuty výhru 4:3 ve Vítkovicích. Oceláři tak vedou skupinu D bez ztráty bodu.

Petr Vrána vstřelil dvě branky a navíc asistoval u vítězného gólu. Archivní foto: Petr Rubal

„S výsledkem panuje spokojenost, hráči k tomu přistoupili velmi dobře, utkání odmakali, i když to pro ně bylo velmi náročné. Dali jsme parádní branky a navzdory tomu, že je teprve první srpnový týden, měl zápas správný náboj a musel se líbit. Ocenil bych výkon domácích, kteří nám to udělali těžké,“ uvedl třinecký trenér Václav Varaďa.

„Dali jsme parádní branky a navzdory tomu, že je teprve první srpnový týden, měl zápas správný náboj a musel se líbit. Ocenil bych výkon domácích, kteří nám to udělali těžké.“Třinecký trenér Václav Varaďa

Po bezbrankové první třetině otevřel skóre Dominik Lakatoš v čase 25:52. Třinec ale zápas otočil dvěma góly Petra Vrány, který se nejdříve prosadil v oslabení a poté využil přesilovou hru. Vítkovicím vyšel nástup do poslední části a po trefách Jana Hrušky a Rostislava Marosze ve 46. minutě znovu vedli. Závěr ale patřil Ocelářům – vyrovnal Martin Gernát a zápas rozhodl Růžička.

„Bylo to klasické letní utkání se spoustou nepřesností, ale s velkým nasazením. První třetina nebyla z naší strany dobrá, ve druhé už jsme byli lepší a závěrečná část byla nahoru dolů. Je ale dobře, že se vyhrálo, že jsme to urvali. Naše lajna snad taky fungovala slušně. Domácí mají mladý tým a hráli hodně rychle, agresivně nás napadali. Měli jsme někdy problém se s jejich hrou vyrovnat. Pro nás, kteří jsme letos nastoupili poprvé, to nebylo vůbec jednoduché,“ uvedl pro klubový web Vrána, centr první formace.

Domácí Hruška měl jasno, co pomohlo Ocelářům k výhře. „Musíme se koukat taky na to, že jsme vlastně šestý den na ledě a hrát proti týmu, který trénuje na ledě třetí týden, je rozdíl. Tím se samozřejmě nechci nějak vymlouvat. Třinec byl o gól lepší, proto vyhrál,“ řekl klubovému webu vítkovický útočník.

Třinec v úvodním utkání porazil Přerov 7:2 a příště hostí v úterý 11. srpna od 17.00 Zlín, který má na kontě taky plný počet bodů.

Vítkovice – Třinec 3:4 (0:0, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 26. Lakatoš (Štencel, Svoboda), 41. Hruška (Štencel, Schleiss), 46. Marosz (Krenželok, Mallet) – 34. Vrána (Adámek), 37. Vrána (Stránský, Růžička), 52. Gernát (Hrehorčák), 59. Růžička (Gernát, Vrána). Rozhodčí: Dědek, Kika – Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 7:8, navíc Dravecký (TRI) 10 min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1.
Třinec: Štěpánek – Gernát, Adámek, Galvinš, Musil, Husák, Hrachovský – Stránský, Vrána, Růžička – Dravecký, Mikúš, Hrňa – Hrehorčák, Veselý, Roman. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu