Oceláři přišli o dlouhou bodovou sérii, podlehli Olomouci 0:1

Třinečtí hokejisté podlehli doma Olomouci 0:1 a poprvé v sezoně prohráli v základní hrací době. Bodová série Ocelářů se zastavila na čísle dvacet. Jediný gól padl v 51. minutě, vstřelil ho v přesilové hře z dorážky Jan Knotek.

V zápase s Olomoucí padl jediný gól. Archivní foto: Petr Rubal

Třinec před měsícem vedl nad Olomouci po 14 minutách 3:0 a vyhrál 5:2. Tentokrát se trápil, i v přesilových hrách. Hosté vyfasovali deset menších trestů, ale Oceláři nevyužili ani 65 sekund dlouhou výhodu dvou hráčů v poli.

„Když takovéto týmy nezlomíte ze začátku, nedáte jim rychlé góly a oni furt cítí šanci, že můžou hrát, tak je to potom těžké. Stojí vás to spoustu sil, protože vy se tlačíte, oni vyhazují. Je jednodušší kazit než tvořit.“Třinecký asistent trenéra Marek Zadina

„Když takovéto týmy nezlomíte ze začátku, nedáte jim rychlé góly a oni furt cítí šanci, že můžou hrát, tak je to potom těžké. Stojí vás to spoustu sil, protože vy se tlačíte, oni vyhazují. Je jednodušší kazit než tvořit,“ řekl třinecký asistent Marek Zadina. „Ale soupeř hrál dobře, poctivě. Nepomohli jsme si ani v přesilových hrách. Kluci makali, pracovali velmi dobře, ale nebylo jim souzeno dát gól,“ dodal.

Třinec soupeře přestřílel 34:22. „Byl to těžký zápas, hodně rozkouskovaný vyloučeními. Spousta hráčů nebyla ani v tempu a podle toho to vypadalo. Nebylo to moc koukatelné. Opticky jsme asi měli více ze hry, byli jsme častěji na puku, ale hraje se na góly. Dost zápasů jsme už předtím uhráli těsně, asi to někdy přijít muselo, i když bychom si přáli, aby to nepřišlo nikdy,“ řekl třinecký obránce Jan Jaroměřský.

Třinec v předchozím zápase skóroval čtyřikrát v přesilové hře, tentokrát toho ale ani moc nevymyslel. V jedné přesto trefil Martin Gernát tyč, nadějně vypadalo několik závarů, ale hostující gólman Branislav Konrád odolal.

„Dát gól v přesilovce pět na tři nebo v dlouhé čtyřminutové třeba by se to otočilo na naši stranu. Měli nás ale výborně přečtené,“ zamýšlel se Jaroměřský, který před sezonou přišel do Třince po sedmi letech v Olomouci. „Nepřekvapilo mě, jak obětavě hráli, ale zjistil jsem, jak nepříjemný styl to je. Asi nejtěžší je to vydržet psychicky, že je to taková plácaná. Hlavně se bojovalo a dnes jsou šťastnější oni,“ dodal.

Třinec zůstal v čele soutěže se sedmibodovým náskokem před pražskou Spartou. Na kontě má 53 bodů, z 21 zápasů vyhrál sedmnáct.

Třinec – Olomouc 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávky: 51. Knotek (Kucsera, Káňa). Rozhodčí: Kubičík, Obadal – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:10. Využití: 0:1. Bez diváků.
Třinec: Štěpánek – Gernát, Doudera, Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Stránský – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kurovský, Veselý, Kofroň. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu