Oceláři prohráli doma s Karlovými Vary po nájezdech

Třinečtí hokejisté podlehli v posledním utkání před Vánoci na svém ledě Karlovým Varům 3:4 po nájezdech. Martin Růžička měl prsty u všech gólů Ocelářů (1+2) a uspěl jako jediný i v rozstřelu. Dvakrát se trefil Martin Gernát.

Třineckým hokejistům se odložily tři nejbližší zápasy. V ohrožení je i domácí utkání se Zlínem, které by měli odehrát 14. ledna. Ilustrační foto: Petr Rubal

Třinec od dvanácté minuty prohrával, z dorážky se prosadil z úhlu Jiskra. Ocelářům ale patřila prostřední třetina, v níž soupeře přestřílel 14:2 a otočil góly Gernáta a Růžičky na 2:1.

„Chtěli jsme zvítězit, ale dostali jsme hrozně laciné góly po našich individuálních hrubkách, a to se ukázalo jako rozdílové.“Třinecký trenér Václav Varaďa

„Ve druhé třetině jsme hráli přesně ten hokej, na jaký jsme zvyklí a Vary jsme mačkali. Škoda, že se nám z velkých šancí nepovedlo dát třetí gól a odskočit,“ řekl v hodnocení třinecký trenér Václav Varaďa. „Chtěli jsme zvítězit, ale dostali jsme hrozně laciné góly po našich individuálních hrubkách, a to se ukázalo jako rozdílové,“ podotkl.

Ve třetí třetině hosté dvakrát vyrovnali, v obou případech z přečíslení. Na 2:2 upravil Kohout a v 55. minutě na 3:3 Flek, jen chvíli poté, kdy Gernát svým druhým gólem v utkání vrátil Třinci vedení. Gól slovenského obránce ještě Karlovy Vary reklamovaly po bránění brankáři ve hře, ale s trenérskou výzvou neuspěly.

V prodloužení hosté promarnili přesilovku, ale v nájezdech bonusový bod získali. V první sérii se ujali vedení trefou Černocha, ve třetím kole vyrovnal Růžička, poslední slovo měl ale Kaše, který rozhodl bekhendovou kličku. Oceláři tak prohráli i druhé nájezdy v sezoně a prohráli podruhé za sebou. Přesto zvýšili svůj náskok v čele soutěže, jejich nejbližší pronásledovatel (Sparta Praha) ztrácí osm bodů.

„Věděli jsme, že budou využívat svou rychlost a brejkových situací, z toho nám dali všechny góly,“ litoval Gernát. „Pohyb byl dobrý, dostávali jsme do šancí, rozhodla ale efektivita a že jsme nedokázali odskočit o dva góly. Soupeř nás vždy dorovnal a na nájezdy byl šťastnější,“ dodal. Gernát si dvěma zásahy vylepšil bilanci na 5+18 a bodově se dotáhl v produktivitě obránců na Hronka.

V sestavě scházel Jašek. Po návratu z reprezentace, kde se v premiérovém utkání blýskl gólem a přihrávkou, nenastoupil. Prozatím ještě nenabral směr zámoří na rozdíl od Kořenáře, který už odletěl do San Jose. „Stále řešíme, zda tu bude Lukáš Jašek fungovat dále, ale odhadoval bych to, že v nejbližší době také odcestuje a bude se svým týmem v Kanadě,“ upřesnil Varaďa.

Další utkání odehrají třinečtí hokejisté 26. prosince ve Vítkovicích. Derby začíná v 16.00.

Třinec – Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 1:2 – 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Gernát (Stránský, Růžička), 28. Růžička (Galvinš, Stránský), 53. Gernát (Růžička) – 12. Jiskra (Vondráček, Mikyska), 46. Kohout (Koblasa), 55. Flek (Kaše, Lauko), rozhodující nájezd Kaše. Rozhodčí: Hodek, Kika – Axman, Bryška. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Bez diváků.
Třinec: Štěpánek – Gernát, Doudera, Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský, Adámek – Růžička, Vrána, Stránský – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kurovský, Veselý, Kofroň. Trenér: Varaďa.

Další zprávy z regionu