Oceláři prohráli na ledě lídra o gól, za dva dny vyráží do Davosu

Třinečtí hokejisté prohráli i přes mohutný finiš na ledě pražské Sparty 2:3. Oceláři mají nyní dva dny volna a 25. prosince vyráží stejně jako loni do Davosu na Spenglerův pohár.

Martin Adamský odehrál v Třinci deset sezon. Archivní foto: Petr Rubal

Třinec v úvodu podržel gólman Jakub Štěpánek, přesto po teči Vladimíra Růžičky jednou inkasoval. Ve 21. minutě vyrovnal Roman Szturc, ale ve zbytku třetiny odskočili Pražané do vedení dvěma využitými přesilovými hrami. Třetí třetina patřila Ocelářům a Martin Adamský snížil, ale poté už se skóre nezměnilo.

„Sparta měla bohužel více štěstí. Dva góly dala po odrazech, ale na tohle se nevymlouváme. Určitě bych ale neřekl, že jsme tady podali špatný výkon.“Třinecký útočník Martin Adamský

„Trochu nás srazil třetí gól Sparty. Po druhé třetině jsme si v kabině řekli, že už nemáme nač čekat, zkusíme Spartu zavřít. Celou třetí třetinu jsme soupeře mačkali. Je škoda, že jsme nedali třetí gól a že se nám nakonec nepovedlo bodovat,“ uvedl Adamský v rozhovoru s novináři. „Sparta měla bohužel více štěstí. Dva góly dala po odrazech, ale na tohle se nevymlouváme. Určitě bych ale neřekl, že jsme tady podali špatný výkon,“ dodal.

Třinci v zápase scházeli Lukáš Krajíček, Guntis Galvinš, Petr Vrána, Patrik Hrehorčák a Martin Růžička, který ještě v této sezoně nenastoupil do žádného utkání. „Na Martina čekáme. Věřím, že se uzdraví v pravý čas a pomůže alespoň v play off. Co mám zprávy, tak už trénuje, je proto otázkou času, kdy naskočí,“ dodal Adamský.

Třinec odlétá na první svátek Vánoční do Davosu, kde se v základní skupině utká s Kanadou a domácím mužstvem. „Jsem už dost starý a nepamatuji, kdy naposledy jsem měl coby profi hráč okolo Vánoc víc volných dnů na odpočinek. Už to nějak nevnímám,“ nelámal si Adamský hlavu s načasováním turnaje. „Pro mě je super, že si na konci kariéry můžu tohle zahrát. Pro každého je čest nastoupit proti Kanadě a takovým velikánům,“ dodal.

Oceláři před rokem v Davosu nevyhráli ani jeden ze tří zápasů, ale Adamský si myslí, že se jejich účast odrazila v domácí soutěži. „Podle mého jsme z toho těžili ve finále (extraligy). Hráli jsme pět dnů v nadmořské výšce a zanechalo to v nás dobrý pocit. Možná jsme pak měli o něco víc fyzických sil na konci sezony,“ vysvětlil.

Sparta Praha – Třinec 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Růžička (Piskáček, Polášek), 24. Růžička (Forman), 39. Forman (Pech, Blain) – 21. Szturc, 53. Adamský. Rozhodčí: Bejček, Hodek – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:6, navíc Marcinko (Třinec) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 11.839.
Třinec: Štěpánek – Roth, Gernát, Doudera, Musil, Kundrátek, Zahradníček, Haman – Stránský, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Martynek, Polanský, Adamský – Szturc, Novotný, Hrňa. Trenér: Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu