Oceláři protáhli domácí neporazitelnost na devět zápasů

Třinečtí hokejisté udolali Litvínov 4:2 a vyhráli čtrnáctý ze patnácti odehraných zápasů v sezoně. Dva góly vstřelil Tomáš Marcinko, zbývající dvě dali obránci Tomáš Kundrátek a Jan Jaroměřský.

Filip Zadina si připsal přihrávku u prvních dvou třineckých gólů. Foto: Petr Rubal

Oceláři nezačali dobře. Z úniku otevřel skóre krásnou střelou do růžku Zdráhal, který vzápětí trefil v přesilové hře tyč. Gól do šatny vstřelil Kundrátek, který si sjel na přihrávku Zadiny zpoza branky. Velkou převahu ve druhé třetině, v níž měl jen Růžička čtyři šance, vyjádřil Třinec jen jedním gólem – po skvělé přihrávce Jaška usměrnil puk do prázdné branky Marcinko. Na začátku poslední třetiny se od modré čáry prosadil Jaroměřský a upravil na 3:1.

„Začali jsme hodně vlažně. Pomohl nám ale vyrovnávací gól na 1:1 a ve druhé třetině jsme za to vzali.“Třinecký trenér Václav Varaďa

„Začali jsme hodně vlažně. Pomohl nám ale vyrovnávací gól na 1:1 a ve druhé třetině jsme za to vzali. Vytvořili jsme si spoustu šancí, které až na výjimky zůstaly nevyslyšeny. Super bylo, že jsme odskočili třetí brankou. Litvínov byl ale velmi nebezpečný. I když si nevypracoval moc gólových příležitostí a neměl moc střel na bránu, tak hrozil z nenápadných situací,“ uvedl Václav Varaďa, který vedl Třinec v 200. utkání z pozice hlavního kouče.

Litvínov ještě snížil v 56. minutě z přečíslení dva na jednoho, prosadil se Zygmunt. Jeho další snahu o vyrovnání uťal Marcinko, který při hře bez gólmana trefil z vlastního pásma opuštěnou branku hostů.

Oceláři tak doma vyhráli i devátý zápas sezony, byť stejně jako minule inkasovali první gól. „Bylo to zpočátku o naší rozehrávce. Nepřihrávali jsme si dobře a podle nepřesností to vypadalo, že je Litvínov opticky více na puku a že má více ze hry,“ vysvětlil Jaroměřský. Podle něj byla klíčová druhá třetina. „Dostali jsme se do tlaku, Litvínov neměl prakticky žádné šance, tam se zápas začal překlánět na naši stranu. Asi to zápas zlomilo, i když ke konci jsme to zdramatizovali. Ale udrželi jsme to a vyhráli asi zaslouženě,“ dodal.

Třinec v dosavadním průběhu sezony bodoval v každém z šestnácti utkání. „Nedokážu mluvit za ostatní kluky, ale já si tu sérii nepřipouštím. Pro nás je každé vítězství důležité, vždy tomu tak ve sportu bylo. Pevně věřím, že nikdo z nás k tomu nepřistupuje lehkovážně. Nikdo nic nepodcení jen z toho důvodu, že máme nahráno,“ podotkl Jaroměřský.

Oceláři vedou tabulku o dva body před Plzní, která ale odehrála o tři zápasy více. Další utkání má Třinec na programu tuto neděli od 15.00 proti Mladé Boleslavi.

Třinec – Litvínov 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Kundrátek (F. Zadina, Marcinko), 31. Marcinko (Jašek, F. Zadina), 42. Jaroměřský (Jašek), 60. Marcinko – 10. Zdráhal (Jarůšek, Cibulskis), 56. Zygmunt (Helt). Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Axman, Gebauer. Vyloučení: 2:5, navíc Stránský (Třinec) 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků.
Třinec: Kořenář – Gernát, Doudera, Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Stránský – Hrňa, Marcinko, F. Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký, Roman, Hrehorčák – Kurovský. Trenér: Varaďa.

Další zprávy z regionu