Oceláři rozšířili trenérský tým, druhým asistentem je Krátoška

Trenérský štáb Ocelářů rozšířil Aleš Krátoška a k týmu se připojil na začátku tohoto týdne. Stejně jako Marek Zadina bude zastávat roli asistenta hlavního kouče Václava Varadi, se kterým pracoval tři roky u mládežnické reprezentace.

Aleš Krátoška rozšířil trenérský tým Ocelářů. Foto: Lukáš Filipec

„V první řadě mě lákalo pracovat v třinecké organizaci, kterou považuju za jednu z nejlepších v Evropě. Klub má kvalitní zázemí, vysoké ambice a líbí se mi, jací lidé tady pracují,“ vysvětlil Krátoška, který s klubem podepsal dvouletou smlouvu.

„Je pro mě čest, že tu můžu být a že mám šanci být součástí takové klubu. Je obdivuhodné, co se v Třinci povedlo poslední roky vybudovat a že vyhráli titul dvakrát po sobě. Udělám vše pro to, aby to pokračovalo.“ Aleš Krátoška

Potvrdil, že v jeho rozhodování hrálo roli, že může být opět na stejné lodi s Varaďou. „Vím, jak pracuje a co od něj můžu očekávat. To samé platí i naopak. Když mě proto Venca oslovil, zda bych měl zájem, udělal mi velkou radost. Jsme si hodně podobní a spojuje nás, že oba pracujeme na sto procent a chceme za každou cenu vyhrát. Neodstřihli jsme se ani s koncem u reprezentace (po sezoně 2019/20). Zůstávali jsme v kontaktu, probírali jsme hokej. Rozumíme si,“ pokračoval.

Doplnil, že kamarádské vazby ho pojí nejen k Varaďovi. „Znám se i s Markem Zadinou, Honzou Peterkem, Jardou Kamešem. Dokonce i s (fyzioterapeutem) Martinem Výtiskem a (videokoučem) Daliborem Pailem, byli s námi na juniorském MS. Vůbec nejdu do cizího prostředí, o to je to příjemnější. Je pro mě čest, že tu můžu být a že mám šanci být součástí takové klubu. Je obdivuhodné, co se v Třinci povedlo poslední roky vybudovat a že vyhráli titul dvakrát po sobě. Udělám vše pro to, aby to pokračovalo,“ dodal.

Zajímavé je, že se na trenérské střídačce potkají tři bývalí útočníci. „Ve stejné situaci jsme už byli v reprezentační dvacítce a fungovalo to. Patrik Eliáš měl na starosti útočníky a přesilovky, já jsem se věnoval obráncům a oslabením. Je pravda, že bývalý obránce v roli asistenta nebo trenéra může těžit ze svých hráčských zkušeností, ale na této úrovni už je to jedno,“ řekl.

Krátoška doplnil, že rozdělení úkolů v Třinci si ještě upřesní. „Zatím máme jakousi pracovní verzi, vyladíme ji. Jsem tu první den, řešili jsme hlavně organizační věci. Představili mě také první části týmu, která začala s fyzickými testy. Kluci podstupují VO2 max, abychom zjistili, jak na tom jsou. Už se to rozbíhá, moc se na práci těším,“ podotkl.“

Trenérská kariéra Aleše Krátošky:
Vystudoval trenérskou licenci A. Začínal u extraligového dorostu v Letňanech, kde získával první zkušenosti v letech 2009 až 2011. Přes České Budějovice, kde strávil tři sezony jako manažer mládeže a asistent u juniorky, pokračoval od roku 2014 až dodnes v Hradci Králové. Většinou pracoval jako hlavní kouč juniorky, kterou v ročníku 2014/15 dovedl do extraligy. Zastával ale i pozici šéfa tamější hokejové akademie a dvě sezony působil také v roli asistenta trenéra áčka (2018/19 a 2019/20). Souběžně pomáhal tři roky jako asistent Václava Varadi v české reprezentaci do 19 a 20 let.

Sportovní ředitel Jan Peterek o Aleši Krátoškovi:
„Aleš Krátoška je kvalitní trenér a bývalý výborný útočník. Jako trenér má dlouholeté zkušenosti jak z dospělého, tak i z mládežnického hokeje. Věřím, že společně s asistentem Markem Zadinou a trenérem brankářů Jaroslavem Kamešem pomůžou Vencovi Varaďovi v nadcházející náročné sezoně.“

 

 

 

Další zprávy z regionu