Oceláři se musí obejít bez kapitána, Krajíček přerušil kariéru

Kapitán třineckých hokejistů Lukáš Krajíček přerušil ze zdravotních důvodů kariéru. Šestatřicetiletý obránce odehrál v této sezoně pouze devatenáct zápasů, naposledy nastoupil 19. ledna proti Liberci.

Lukáš Krajíček odehrál poslední utkání před týdnem proti Liberci. Foto: Petr Rubal

„Snažil jsem se vyvinout velké úsilí, abych byl týmu k dispozici v co nejlepší formě, ale nejde to. Nadále mám problémy, které mě limitují v tom, abych hrál roli, jakou ode mě klub, vedení, trenéři, spoluhráči i fanoušci očekávají,“ uvedl Krajíček, který v této sezoně nasbíral osm bodů (1+7).

„Snažil jsem se vyvinout velké úsilí, abych byl týmu k dispozici v co nejlepší formě, ale nejde to. Už to trvá příliš dlouho, trápím se opravdu prakticky celý rok.“   Třinecký kapitán Lukáš Krajíček

Kapitán Ocelářů utrpěl před rokem na ledě Chomutova otřes mozku a vynechal zbytek sezony, kterou jeho spoluhráči korunovali ziskem mistrovského titulu. Následně se přidaly i jiné zdravotní problémy, a proto do aktuálního ročníku zasáhl až koncem září. Vždy ale odehrál jen pár zápasů za sebou (nejvíce pět) a vypadl ze zdravotních důvodů ze sestavy. Od 8. prosince chyběl déle než měsíc a nastoupil jen ke dvěma utkáním. Poté se rozhodl k ráznému kroku.

„Už to trvá příliš dlouho, trápím se opravdu prakticky celý rok. Navíc se blíží vrchol sezony a usoudil jsem, že by bylo fér vůči všem, kteří v Třinci dělají hokej a dávají do toho všechno, abychom si vyložili férově karty na stůl. Nejsem přítelem unáhlených rozhodnutí, s touto možností jsem si pohrával nějaký čas a tento verdikt je nejlepší pro mě, pro klub i pro mou rodinu,“ vysvětlil Krajíček.

Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek dodal, že měl klub o  zdravotním stavu Krajíčka přehled, a proto není jeho rozhodnutím překvapen. „Pravidelně nás informoval, takže nemůžu říct, že jsme zaskočeni anebo nepřipraveni. Samozřejmě, že v Lukášovi ztrácíme kvalitního hráče, který je pro nás přínosem v jakékoli roli. V kabině měl díky své skvělé kariéře a skromnosti, která mu zůstala, přirozenou roli autority, kterou každý respektoval. Je to velká ztráta, nicméně kádr máme kvalitní, což dokázalo i poslední play off korunované zlatými medailemi, které už Lukáš sledoval jen zpovzdálí,“ řekl Peterek.

Ještě má necelý týden čas, aby získal náhradu, než vyprší přestupové období. „Nemohu teď říct, jestli přivedeme do našich obranných řad někoho dalšího, protože styl naší práce je takový, že situaci na hráčském trhu si vyhodnocujeme prakticky nepřetržitě, a to na všech postech. Takže v tomto ohledu se nic na naší práci nemění a nezmění ani do uzávěrky přestupů, která je posledního ledna o půlnoci. Lukáš na naší soupisce každopádně zůstává, protože nikdo z nás neví, jak se vyvine jeho zdravotní stav například za dva měsíce,“ pokračoval Peterek.

Krajíček možnost návratu ještě v průběhu sezony nevyloučil, i když tomu velké šance nedává: „Nikdo z nás nevidíme do budoucnosti, obzvlášť když jde o zdraví, ale aktuálně si v tento okamžik myslím, že je tento krok nejlepší cestou pro všechny,“ doplnil Krajíček, který má s Třincem ve sbírce dva tituly. Naposledy nastoupil v play off v sezoně 2017/18 a stal se nejproduktivnějším obráncem vyřazovací části (3+11).

 

Další zprávy z regionu