Oceláři se proti Liberci opět trápili v koncovce a prohráli 0:2

Třinečtí hokejisté podlehli doma Liberci 0:2 a poslední tři zápasy prohráli s nelichotivým skóre 1:11. Oceláři byli sice střelecky aktivnější (37:22), ale hosté udeřili ze dvou přečíslení.

Oceláři porazili v této sezoně Liberec dvakrát v listopadu (3:1, 6:4). Aktuálně se ale trápí v koncovce, trenéři před utkáním i rozbili nejúdernější lajnu, aby rozložili síly do více útoků. Archivní foto: Petr Rubal

Trenéři ve snaze rozložit síly do více útoků rozbili před utkáním s Libercem svou nejúdernější formaci. V elitní řadě zůstal jen Růžička, kapitán Vrána se postavil mezi Kanaďany Leiera a Rodewalda do středu druhého útoku. Nejlepší střelec aktuálního ročníku extraligy Matěj Stránský nastupoval až ve třetí řadě s bratry Kovařčíkovými.

„Nemůžeme týmu moc vytknout, že by nechtěl a nepracoval. Kluci to chtějí zlomit, je to vidět na ledě i na střídačce. Když ale dáte za tři zápasy jen jeden gól, tak nemůžete vyhrát.“Třinecký asistent trenéra Marek Zadina

Změny góly nepřinesly. „Ještě si to vyhodnotíme. Uvidíme, jak to budeme řešit dál,“ řekl třinecký asistent Marek Zadina. Zklamaný z výkonu ale nebyl. „Nemůžeme týmu moc vytknout, že by nechtěl a nepracoval. Kluci to chtějí zlomit, je to vidět na ledě i na střídačce. Když ale dáte za tři zápasy jen jeden gól, tak nemůžete vyhrát.“

Obě inkasované branky vypadaly podobně. Obránce Jaroměřský propadl na útočné modré čáře a Liberec z netypického brejku dva na gólmana překonal Kacetla v 15. minutě poprvé. Oceláři poté v prostřední třetině zasypali soupeře osmnácti střelami, Marcinko trefil tyč. Místo vyrovnání ale přišla studená sprcha. Kundrátek chtěl zavřít útočné pásmo, puk mu ale přeskočil hůl a v přečíslení dva na jednoho přidali hosté ve 39. druhý uklidňující gól.

„Těžký zápas, dobrý soupeř. Snažili jsme se dělat, co máme, ale nepadalo nám to. Soupeř dvakrát ujel a dal dva góly,“ povzdechl si Kundrátek. Třinec od derby s Vítkovicemi (6:0) získal jen šest bodů v devíti utkáních a přepustil už minulé kolo vedení Spartě. „Nedáváme góly,“ hledal Kundrátek hlavní příčinu posledních nezdarů. V tabulce na Oceláře dotírají třetí Mladá Boleslav a čtvrtá Plzeň, oba ztrácejí jen bod.

Další utkání sehraje Třinec v úterý na ledě Mladé Boleslavi.

Třinec – Liberec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Bulíř (Gríger), 39. Pavlík (Vlach). Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Bez diváků.
Třinec: Kacetl – Gernát, Doudera, Adámek, Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Růžička, Marcinko, Hrehorčák – Rodewald, Vrána, Leier – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Stránský – Hrňa, Peterek, Dravecký – Kurovský. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu