Oceláři udolali Karlovy Vary v prodloužení, rozhodl Kovařčík

Třinečtí hokejisté udolali Karlovy Vary 4:3 v prodloužení. Zápas rozhodl Ondřej Kovařčík v čase 64:07. Matěj Stránský vstřelil dvě branky, kterými Oceláři otočili z 1:2 na 3:2. Poté ale promarnili 111 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři.

Třinec otočil v zápase dvěma góly Matěje Stránského z 1:2 na 3:2. Foto: Petr Rubal

Třinec na začátku prodloužení přežil 88 sekund dlouhé oslabení tří proti čtyřem a v závěru udeřil z dorážky Kovařčík poté, kdy hostující gólman nezkrotil nahození Martina Adamského. „Šel jsem do brány a doufal jsem, že to stihnu tečovat, ale jejich brankář udělal hrubku a odměnil mě gólem,“ uvedl Kovařčík. „Brácha se mi smál, že jsem celý zápas brečel na střídačce, že se ke mě puk nechce odrazit, ale pak mi tam i s notnou dávkou štěstí spadlo,“ dodal.

„Brácha se mi smál, že jsem celý zápas brečel na střídačce, že se ke mě puk nechce odrazit, ale pak mi tam i s notnou dávkou štěstí spadlo.“Třinecký útočník Ondřej Kovařčík

Třinec doma vyhrál i pátý zápas v sezoně. „Jsme rádi za finální výsledek, který se nerodil vůbec jednoduše. Hostující tým byl minimálně vyrovnaným soupeřem a odrazilo se to na skóre. Za svůj výkon si zasloužili u nás bodovat. Za zlomový moment považuju dlouhou přesilovku pět na tři, kde jsme mohli odskočit,“ uvedl třinecký trenér Václav Varaďa.

Oceláři už hráli bez Andreje Nestrašila, který se dohodl na spolupráci s Magnitogorskem z KHL. „Je to ztráta, i když jsme tak nějak čekali, že s námi dlouho nezůstane. Je to kvalitní hráč, který má za sebou jak zápasy v NHL, tak v KHL,“ řekl Stránský, autor dvou branek. „V posledních zápasech jsem se moc do šancí nedostával, tak jsem si řekl, že když něco dostanu, tak se budu snažit vystřelit. Dvakrát jsem do toho plácnul a spadlo to tam,“ vysvětlil s úsměvem.

S odchodem Nestrašila povolal klub Davida Květoně, který s Oceláři podepsal smlouvu v září a začal sezonu ve Frýdku-Místku. Jedenatřicetiletý útočník nastupoval stejně jako v mistrovské sezoně před osmi lety ve formaci s Jiřím Polanským a Martinem Adamským. Spolu tvořili tentokrát čtvrtý útok.

„Snažil jsem se to nějak nekazit, nedělat chyby. Moc šancí jsme si nevytvořili,“ řekl k obnovené spolupráci Květoň, který odehrál dva zápasy během dvou dní. „Vzhledem k tomu, že jsme včera hráli na Slavii a cestovali zpátky, tak to nebylo úplně ono. Trošku mě bolela hlava, ale s tím člověk musí počítat, když je v takové situaci jako já,“ řekl.

Dodal, že neví, zda bude v Třinci hrát dále. „Chystal jsem na trénink, když mi ráno před osmou zavolali. Jsem tu všehovšudy šest hodin, takže těžko soudit. Dneska jsem tady, budu to brát den po dni,“ dodal.

Třinec – Karlovy Vary 4:3 v prodl. (2:2, 1:0, 0:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Marcinko (Galvinš, Hrňa), 14. Stránský (Hrňa, Marcinko), 31. Stránský (Hrehorčák, Musil), 65. O. Kovařčík (Adamský) – 8. Koblasa (Flek), 10. Šenkeřík (Gríger, Rachůnek), 55. Stříteský (Šenkeřík, Rachůnek). Rozhodčí: Kubičík, Šír – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Diváci: 4817.
Třinec: Kváča – Roth, Gernát, Musil, Galvinš, Doudera, Krajíček – Stránský, Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Květoň, Polanský, Adamský. Trenéři: Varaďa, Zadina, Raszka.

Další zprávy z regionu