Oceláři ukázali lidem vítěznou trofej během projížďky městem

Oceláři se vítězoslavně projeli městem v autobusu alá kabriolet stejně jako v předcházejících mistrovských letech 2011 a 2019. Na palubě stál vedle řidiče Masarykův pohár a během okruhu jej přijeli ukázat i na radnici a do areálu TŽ.

Pohled třineckých hokejistů z autobusu během projížďky městem. Foto: Petr Rubal

„Minule jsme jeli ráno a nebylo tak živo. Teď to vyšlo na odpoledne, přálo nám i počasí a myslím, že si to všichni užili. Nečekali jsme tolik lidí, tak to byl velký zážitek i pro nás,“ řekl kapitán Petr Vrána. To jeho spoluhráč z útoku Matěj Stránský zažil triumfální jízdu Třincem poprvé. „Nadchlo mě, kolik lidí přišlo do ulic a že skandovali s námi. Byla to fakt paráda,“ dodal.

„Jízda byla perfektní. Ale je škoda, že byly podniky zavřené a že se to nemohlo oslavit s lidmi více.“Brankář Ondřej Kacetl

I gólman Ondřej Kacetl zažil oslavnou jízdu autobusem poprvé. „Nečekal jsem, že něco podobného proběhne. Lidí přišlo strašně moc a je super, že nám přišli popřát, zamávat, poděkovat. Bylo to perfektní,“ řekl Kacetl, který si podle svých slov vychutnal i týmové oslavy. „Ale je škoda, že byly podniky zavřené a že se to nemohlo oslavit s lidmi více,“ podotkl.

Autobus přijel i k ředitelství TŽ. „Je neskutečné, jak jsou železárny obrovské a jak všechno funguje. Rád bych se v budoucnu podíval i na provozy,“ řekl Stránský. Podobný obdiv projevil i Kacetl. „V areálu jsem poprvé, ale jezdím kolem železáren domů. Je to obrovské stavení. Fabrika budí respekt,“ řekl.

Roli řidiče opět zastával bývalý třinecký starosta Igor Petrov. Nadhodil, že autobus ale možná půjde do šrotu. „Nevím, v jakém je stavu. Je to tradice, byla by to škoda. Uvidíme, třeba se ještě rozjede,“ uvedl Martin Růžička.

On a Erik Hrňa jsou jedinými hráči, kteří s Třincem slavili všechny tři tituly. „Je to krásné. Jediná škoda je, že pořád platí různé restrikce. Ale jsme rádi, že dorazili v takovém houfu a že jsme jim mohli ukázat pohár i touto cestou,“ řekl Růžička. „Kolem cesty stálo strašně moc lidí, to bylo skvělé. Možná jim chyběl hokej, tak si to s námi chtěli užít alespoň takhle,“ řekl Hrňa.

Třinecký hokejistům začala 1. května oficiálně i dovolená. „Asi si dám nějakou pláž,“ prozradil Kacetl. „Slyšel jsem, že některé týmy jdou za chvilku už na letní přípravu. Takže trocha odpočinku a za chvilku se do toho zase pustíme,“ podotkl Hrňa.

V nejbližším vydání Třineckého hutníku přineseme k titulu speciální přílohu, ve které se objeví i více fotografií z jízdy.

Další zprávy z regionu