Oceláři už znají soupeře pro play off – vyzve je Kometa

Třinečtí hokejisté se ve čtvrtfinále střetnou s brněnskou Kometou, kterou v základní části čtyřikrát porazili a v tabulce je dělilo 33 bodů. Série začne tuto sobotu od 15.00, zápas vysílá přímým přenosem O2 TV Sport.

Třinečtí hokejisté porazili Kometu Brno v základní části ve všech čtyřech zápasech. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Je to těžký soupeř s výborným prvním útokem, solidní týmovou hrou. Budeme se ale snažit, abychom postoupili dál,“ řekl třinecký trenér Václav Varaďa novinářům.

„Je to těžký soupeř s výborným prvním útokem, solidní týmovou hrou. Budeme se ale snažit, abychom postoupili dál.“Václav Varaďa

Kometa má ve svém středu vítěze kanadského bodování v základní části Petera Muellera a její silnou zbraní jsou přesilové hry. V jejich využívání byla těsně druhá za Spartou.

„Víme, kde je síla Komety. Její první útok hraje velmi dobře, hlavně v přesilových hrách, které hraje je skoro celé dvě minuty. Nechceme jí dát moc příležitostí. A když už, tak se je budeme snažit ubránit. To (disciplína) bude klíčem k utkáním. Nedat jim lacině příležitosti. Myslím si, že ale jejich trenéři budou nabádat hráče úplně stejně. Taky vnímají sílu, jakou máme v přesilových hrách a při hře pět na pět hlavně v útočné fázi,“ pokračoval.

Kometa si účast ve čtvrtfinále zajistila v předkole, ve kterém otočila s Vítkovicemi sérii z 0:2 na 3:2. Matěj Stránský, s 33 zásahy nejlepší střelec základní části, je rád, že se tak vyhne svému mateřskému klubu. „Bych byl nahecovaný až moc, možná by mě to i svazovalo. Za mě je Kometa lepší možnost,“ uvedl Stránský.

Uvědomuje si, že ale Oceláře čeká těžký protivník. „Mají výbornou přesilovku, hodně zkušených hráčů, kteří si něčím prošli. Buď vyhráli titul tady, nebo v jiné lize, takže jsou zkušeným týmem. Nebude to jednoduché, ale my se musíme zaměřit na naši hru, a když budeme dělat, co máme, tak máme velkou šanci,“ dodal.

Brněnský gólman Karel Vejmelka po postupu a obratu s Vítkovicemi prohlásil, že vědí, jak na Oceláře hrát. „Když to říká, asi si to i myslí, ale play off je jiná soutěž a většinou to, co se odehrálo v sezoně, se maže. Musíme se soustředit na jeden zápas po druhém,“ podotkl Stránský.

Erik Hrňa skóroval ve třech ze čtyř vzájemných utkání, jedno rozhodl gólem na 3:2 v poslední minutě. „V sezoně jsme sice Brno čtyřikrát porazili, ale play off je opravdu jiná soutěž. Musíme se na Kometu připravit stejně kvalitně, jak tomu bylo v základní části. Je třeba předvádět náš hokej, hrát důrazně, pokud možno nechodit na trestnou, protože Brno má výborné přesilovky. Teď (v předkole) jim to sice trochu vázlo, ale klidně se znovu mohou rozjet,“ řekl Hrňa.

Třinci nebude chybět ani Petr Vrána, který vynechal poslední tři kola základní části. „Je super, že je zpátky. Péťa je výborný na buly, je to hodně bojovný hráč. V první lajně toho hodně odedře, udělá tak prostor pro Martina (Růžičku) i Matěje (Stránského). Už hraje nějakou dobu a těch zkušeností má strašně moc. Chodí i na oslabení, může hrát prakticky v jakékoliv situaci a my jsme vždycky rádi, že ho máme,“ dodal.

Další zprávy z regionu