Oceláři ve finále zase vedou, Douderu trefil divák mincí

Třinečtí hokejisté vyhráli na ledě pražské Sparty 3:2 a ve finále vedou 2:1 na zápasy. Někteří domácí příznivci neunesli v závěru průběžný stav i verdikt rozhodčích. Dokonce někdo zasáhl Milana Douderu desetikorunou do obličeje.

Brankář Ondřej Kacetl opět výrazně podržel Třinec, zejména za stavu 1:0 a 1:1. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Urvali jsme druhý bod v sérii a těšíme se na zítra (sobotu), kdy bude podobná kulisa a já věřím, že (náš) výkon bude ještě lepší,“ uvedl třinecký trenér Václav Varaďa.

„Urvali jsme druhý bod v sérii a těšíme se na zítra (sobotu), kdy bude podobná kulisa a já věřím, že (náš) výkon bude ještě lepší.“Václav Varaďa

Hrálo se před vyprodanou halou (17 220 diváků) a část domácích fanoušků podráždilo v 58. minutě vyloučení sparťanského hráče a začali házet nejen na led, ale i na třineckou střídačku různé předměty. Nejvíce to odnesl u lavičky stojící Doudera.

„Tohleto tam nepatří. Určitě by měli posílit ostrahu. Byl tam jeden pán, který se ještě, když někdo něco hodil, díval schválně na druhou stranu. Tak, jako byly emoce v našich hráčích, hráčích Sparty, tak byly i v divácích. Je to finále. Určitě by to tam být nemělo, ale nedramatizoval bych to,“ pokračoval Varaďa.

Měl pro celou situaci pochopení. „Někdo vyteče, udělá zkrat. Byla tam situace, která k tomu vybízela. Byla tam bitka, ve které se náš hráč (Dravecký) rvát nechtěl a jejich hráč (Dvořák) do něj pumpoval. Emoce tam byly, Věřím, že naši kluci i sparťani se na to vyspí a začneme od znova,“ konstatoval Varaďa.

Jeho svěřenci potřetí v sérii inkasovali jako první, když se z pravého kruhu prosadil Řepík. „Malinko nás nalomil první gól, který jsme inkasovali v první třetině. Musím říct, že jsme byli trošku bázlivějším týmem. Hlavně po gólu. Přestáli jsme to za stavu 0:1, což byla v první třetině výhra,“ začal třinecký kouč s hodnocením zápasu.

Třinec vyrovnal ve 29. minutě přesilové hře Marcinkem, který na hranici brankoviště i s odrazem o tyč dostal puk do branky. Poté Oceláři ubránili dvě oslabení, než otočil skóre Nestrašil ranou z mezikruží. Z první vážnější šance ve třetí třetině zvýšil po krásné souhře čtvrtého útoku Dravecký, který se pustil v 57. minutě do bitky s Dvořákem. Ten vystřelil po odpískání a Kacetl v tu chvíli neměl na hlavě helmu.

„Ve druhé třetině rozhodly přesilové hry Sparty, které jsme dokázali ubránit a sami jsme dali branky. Po druhé třetině jsme hráče nabádali, aby byli trpěliví a z jedné brejkové situace jsme dali třetí gól. Myslím, že poté jsme hru kontrolovali. Jen jednu nebo dvě situace jsme nevyřešili zdárně a Sparta měla příležitost. Zkušeně jsme si došli k vítězství,“ doplnil Varaďa.

Sparta v emotivním závěru už jen snížila patnáct sekund před koncem. „Nabídnuté neproměněné šance rozhodly. Nemyslím si, že by byl Třinec lepší, byl jenom lepší v koncovce,“ řekl trenér Sparty Josef Jandač.

Jeho svěřenci vstřelili v sérii čtyři branky ve třech zápasech. „Nemyslím si, že bychom měli problém se zakládáním útoku. Třinec dobře brání. Ofenziva nebyla až tak špatná, protože proti takhle dobře bránícímu mužstvu, jako je Třinec, jsme si vytvořili docela dost šancí. S hrou v přesilovkách ale spokojený nejsem.“

Série pokračuje v sobotu od 17.00.

Sparta Praha – Třinec 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Řepík (Sobotka, Forman), 60. Kaše (Němeček, Řepík) – 29. Marcinko (Marinčin, Hrňa), 38. Nestrašil (Kundrátek), 48. Dravecký (Roman, Hrehorčák). Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Brejcha, Lederer. Vyloučení: 4:5, navíc Dvořák – Dravecký oba 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 17.220 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Doudera, Kundrátek, Musil, Zahradníček, Zbořil – Růžička, Vrána, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Svačina, Marcinko, Chmielewski – Dravecký, Roman, Hrehorčák – Hrňa. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu