Oceláři vyhráli derby i podruhé, jednají s Kořenářem ze San Jose

Třinečtí hokejisté porazili v posledním utkání základní části Generali Česká Cup na svém ledě Vítkovice 6:2. Výhrou si zajistili první místo ve skupině D a ve čtvrtfinále soutěže se střetnou s Hradcem Králové.

Posila Jan Jaroměřský nastupoval v obranné dvojici s Tomášem Kundrátkem. Foto: Petr Rubal

Stejně jako ve Vítkovicích hrála prim opět elitní řada Martin Růžička, Petr Vrána, Matěj Stránský, která zařídila minule v derby tři ze čtyř gólů a rozhodla o výhře 4:3 trefou v předposlední minutě. V odvetě už po 32 sekundách otevřel skóre Stránský, v sedmé minutě zvýšil Růžička.

„Snažíme se hrát rotace (i s obránci). Věděli jsme už z minulého zápasu, že to Vítkovicím dělá trošku problémy, tak jsme v tom pokračovali,“ uvedl Stránský v rozhovoru pro Českou televizi, která zápas vysílala.

„Měli jsme pouze jeden výpadek v úvodu druhé třetiny, kdy Vítkovice srovnaly krok, ale jinak jsme zápas zvládli perfektně.“Autor dvou gólů Ocelářů Erik Hrňa

Oceláři ale o vedení přišli. V přesilové hře obral Milana Douderu o puk Dominik Lakatoš, který z úniku snížil. V úvodu druhé třetiny po hezké kombinaci vyrovnal Patrik Demel. Třinec ale zhruba v polovině utkání plně zužitkoval výhodu pěti proti třem. Oba góly dal během 43 sekund střelami bez přípravy Erik Hrňa. V závěrečné třetině se ještě prosadili z dorážky Růžička a z brejku Tomáš Marcinko.

„Měli jsme pouze jeden výpadek v úvodu druhé třetiny, kdy Vítkovice srovnaly krok, ale jinak jsme zápas zvládli perfektně. V přesilovkách jsme naštěstí odskočili na dva góly a závěr už jsme si pohlídali. Je to zasloužená výhra,“ zhodnotil Hrňa. Oceláři nastoupí v Hradci Králové v pondělí 24. srpna, odvetu sehrají doma o dva dny později.

Jednají s Kořenářem, zapojili další mladíky za zámoří
Oceláři se už dohodli na působení do poloviny listopadu s Filipem Zadinou, který patří Detroitu. Se San Jose, dalším klubem NHL, řešili v posledních dnech otázku působení gólmana Josefa Kořenáře.

„Na třineckém ledě se ve čtvrtek objevil brankář Josef Kořenář. Klub je na dočasném angažování talentovaného gólmana se zámořským týmem SJ Sharks domluven, zbývá doladit podmínky se samotným hráčem,“ uvedl třinecký klub na twitteru na adresu Kořenáře, který si zahrál na MS do 18 let (2016) i na MS do 20 let (2018). V posledních dvou sezonách se vypracoval na farmě San Jose v jedničku týmu.

Oceláři ještě jednají s Vancouverem o uvolnění Lukáše Jaška, který už v Třinci trénuje. Proti Vítkovicím naopak poprvé zasáhli do hry Jonáš Peterek (Kelowna Rockets/WHL) s Adamem Raškou (Rimouski Oceanic/QMJHL). Už dříve se ze zámoří vrátili Miloš Roman (Vancouver Giants/WHL) a Nick Malík (Soo Greyhounds/OHL).

Třinec – Vítkovice 6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Stránský (Vrána, Gernát), 7. Růžička (Gernát, Stránský), 32. Hrňa (Růžička, Stránský), 33. Hrňa (Kurovský), 44. Růžička (Vrána, Stránský), 53. Marcinko – 16. Lakatoš, 22. Demel (Krenželok, Marosz). Rozhodčí: Šír, Mrkva – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1.
Třinec: Štěpánek – Doudera, Gernát, Kundrátek, Jaroměřský, Haman, Zahradníček – Růžička, Vrána, Stránský – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Ramik, Peterek, Raška – Kurovský, Roman, Hrehorčák. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu