Oceláři vynulovali Liberec, jako první získali už sto bodů

Třinečtí hokejisté vyhráli v Liberci 4:0 a jako první tým v extralize nasbíral sto bodů v sezoně. Oceláři vedli ve 24. minutě už o tři góly, které dali hráči prvního útoku. Jakub Štěpánek chytil 25 střel a připsal si druhé čisté konto sezony.

Jakub Štěpánek působil v Třinci necelé dvě sezony, během kterých vychytal 28 výher v 45 startech. Ilustrační foto: Petr Rubal

Skóre otevřel po ideálním pasu Růžičky zblízka Stránský. Nejlepší kanonýr soutěže se prosadil v sezoně už po třicáté. Na konci třetiny zvýšil z přečíslení tři na dva Růžička, který po přihrávce Vrány střílel do odkryté branky. Kapitán Vrána přidal třetí gól v přesilovce pět na tři, když do branky dorazil Hrňovu střelu. Jakoukoli naději na drama vzal domácím ve 46. minutě Kurovský, jehož šikovně uvolnil Rodewald.

„Nemyslím, že to bylo úplně jednoduché utkání, ale byli jsme produktivnější a odehráli to dobře dozadu. Výborně zachytal i Kuba.“Třinecký kapitán Petr Vrána

„První třetina byla z naší strany velmi dobrá. Ve druhé jsme trochu vypadli z tempa, naštěstí jsme se prosadili v přesilovce. Udělali jsme ale pár chyb v obranném pásmu, které by se nám neměly stávat. Před třetí třetinou jsme věděli, že domácí budou tlačit, my jsme ale hráli organizovaně v obraně a do velkých šancí jsme je moc nepouštěli. Celkově jsme odehráli dobrý zápas, tým dobře pracoval dopředu i dozadu. Vyzdvihnout musím i výkon gólmana, který si zaslouženě vychytal čisté konto,“ uvedl asistent trenéra Marek Zadina.

Třinec vyhrál jedenácté z posledních dvanácti utkání. „Povedlo se nám vytvořit si pár šancí a proměnili je. Navíc jsme hráli skvěle v obraně a výborně zachytal Kuba. Nemyslím, že to bylo úplně jednoduché utkání, ale byli jsme produktivnější a odehráli to dobře dozadu,“ řekl Vrána, který dal v utkání stý gól v extralize.

Třinec si výhrou definitivně zajistil přímý postup do čtvrtfinále a ve zbylých šesti utkáních bude bojovat o svůj třetí Prezidentský pohár. Aktuálně před Spartou vede o bod, té navíc zbývá odehrát už jen pět zápasů. Oceláři můžou překonat i klubový rekord ze sezony 2014/15. Tehdy získali 107 bodů.

„Na tohle nikdo nemyslí. My se soustředíme na každý jednotlivý zápas a snažíme se urvat všechny body. Pokud se to podaří, tak to bude hezké, nevěřím ale, že by se na tohle někdo v kabině zaměřoval,“ řekl kapitán Vrána.

Další utkání odehrají Oceláři v úterý na ledě Zlína.

Liberec – Třinec 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Stránský (Růžička, Vrána), 19. Růžička (Vrána, Stránský), 24. Vrána (Hrňa, Stránský), 46. Kurovský (Rodewald, Freibergs). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:4, navíc Vrána (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.
Třinec: Štěpánek – Doudera, Gernát, Kundrátek, Freibergs, Adámek, Musil – Růžička, Vrána, Stránský – Rodewald, Marcinko, Kurovský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Hrňa, Roman, Hrehorčák – Dravecký. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu