Oceláři zdolali Hradec díky skvělému nástupu a dvěma gólům Voženílka

Třinečtí hokejisté porazili Hradec Králové 4:1 a poslední čtyři zápasy vyhráli se skóre 18:3. Oceláři vedli už po 94 sekundách 2:0. Dvakrát skóroval Daniel Voženílek a třikrát rozhodovalo v utkání video o sporném momentu.

Daniel Voženílek vstřelil v prvním finálovém utkání dvě branky včetně vítězné na 3:2 ve 49. minutě. Ilustrační foto: Petr Rubal

Skóre otevřel Voženílek z dorážky a Chmielewski uklidil do prázdné branky Hrehorčákův skvělý pas. „Měli jsme výborný vstup do utkání. Dali jsme nejen dva góly, ale ještě jsme měli pár další příležitostí, které jsme neproměnili. Dobře jsme se pohybovali, dokázali jsme bránit brejky a výborné bruslaře soupeře. I tak se dostali do pár nájezdů a měli jsme štěstí, že z toho góly nepadly. Mohlo to vypadat jinak,“ začal s hodnocením třinecký trenér Zdeněk Moták.

„„Asi jsme se dobře vyspali. Většina z nás nebyla ráno na ledě, takže jsme byli nabuzení a úvod nám vyšel super.“Marko Daňo

Kouči vyšel ve 12. minutě za stavu 2:0 i tah s trenérskou výzvou, která odhalila, že Smoleňák stál patami v brankovišti. Gól byl proto odvolán. „To je výborná práce našeho videokouče, který hned zahlásil, ať bereme challenge. Asi to normálním okem člověk nepostřehne, jestli tam Smole stojí. Hlavní byl pohled horní kamery, z boční se to nepozná, a opravdu byl,“ vysvětlil Moták.

V dalším průběhu potvrdilo video na obě strany góly, které padly do posunuté branky. Podle pravidel taková trefa platí, když bránicí hráč, byť neúmyslně, zmaří gólovou příležitost a puk šel do míst, kde běžně stojí branka. Proto rozhodčí uznali v polovině utkání trefu Voženílka na 3:0. Gólman Růžička ještě předtím, než puk po střele třineckého hráče přešel čáru, posunul při zákroku branku. Ze stejného důvodu platil i zásah Smoleňáka.

„Nevidím v tom problém. Když hráč zabrání čistému gólu, tak je to správné rozhodnutí. Podle mých informací je to stejné i v NHL. Podle mě je pravidlo dobře nastavené,“ řekl třinecký útočník Marko Daňo, který technickým gólem uzavřel skóre při hře hostů bez brankáře. Povedený nástup vysvětlil tím, že měli ráno jen dobrovolný trénink. „Asi jsme se dobře vyspali. Většina z nás nebyla ráno na ledě, takže jsme byli nabuzení a úvod nám vyšel super,“ těšilo Daňa.

Pro Voženílka skončil zápas v polovině třetí třetiny předčasně. Rozhodčí posoudili jeho zákrok na Okuliara jako podkopnutí a vyloučili jej na pět minut a do konce zápasu. „Ve třetí třetině jsme si zase zkomplikovali situaci. Pořád se nám objeví v zápase nějaký lehký problém, zatím ještě nedokážeme dovést utkání do klidného konce. Ale vážím si výkonu a bodů, které jsme udělali,“ řekl Moták.

Oceláři se v tabulce posunuli na třetí místo. V úterý na svém ledě hostí Olomouci od 17.00.

Třinec – Hradec Králové 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Voženílek (Marcinko, Marinčin), 2. Chmielewski (Hrehorčák, Jaroměřský), 30. Voženílek (Marcinko), 59. Daňo (Hrehorčák) – 54. Smoleňák (Lalancette, Lev). Rozhodčí: Hradil, Stano – Axman, Synek. Vyloučení: 6:5, navíc Voženílek (Třinec) 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3922.
Třinec: Mazanec – Ročák, Marinčin, Jeřábek, Čukste, Doudera, Jaroměřský – Růžička, Marcinko, Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Buček – Hrňa. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu