Oceláři zdolali v repríze finále lídra tabulky

Třinečtí hokejisté porazili doma v repríze posledního finále Liberec 4:3. Opět skóroval Wojtek Wolski, který od příchodu k Ocelářům dal gól ve všech pěti zápasech. Dvě branky připravil také Martin Růžička.

Utkání nabídlo v úvodních dvou třetinách hodně šancí na obou stranách. Pár jich měl i Aron Chmielewski. Foto: Petr Rubal

Třinec zdolal lídra tabulky, který vyhrál v 19 z předchozích 22 utkání. „Ukázali, proč jsou první. Liberec nám nedal nic zadarmo, hrálo se naplno. Utkání mělo parametry play off,“ uvedl třinecký obránce Milan Doudera. „Důležité bylo, že jsme hned dali gól, když Liberec snížil ve druhé třetině (3:2). To byl zlomový okamžik. Třetí třetinu jsme se snažili hrát jednoduše a ubránit to,“ dodal.

„Ukázali, proč jsou první. Liberec nám nedal nic zadarmo, hrálo se naplno. Utkání mělo parametry play off.“Třinecký obránce Milan Doudera

Doudera se v utkání blýskl za stavu 0:0 i fair play gestem a zajel za rozhodčími, aby odvolali faul na jeho osobu. „Štrejchnul jsem o branku, z jejich pohledu to mohlo vypadat, že mě hákoval hokejkou. Věděl jsem, že tam dotek nebyl, a když jsem viděl, že vylučuje protihráče, tak jsem za ním přijel a řekl, jak to bylo,“ vysvětlil.

Třinec položil základ úspěchu v úvodní třetině, kterou vyhrál 3:1. První dvě branky vstřelili Vrána a Wolski, kteří se prosadili po přihrávkách Růžičky. Třetí gól přidal Stránský po teči střely Gernáta. „V první třetině jsme se nepohybovali dobře. Liberec měl spoustu šancí, které nevyužil, zatímco my na co jsme sáhli, skončilo v bráně. I když to byly pěkné góly, tak si myslím, že jsme se dostali malinko šťastně do vedení o dvě branky,“ řekl třinecký kouč Václav Varaďa.

V prostřední části Liberec dvakrát snížil na rozdíl jedné branky, ale Oceláři už stav 4:3 v závěrečné třetině uhájili. Soupeře nepustili dokonce do žádné šance. „V posledních dvaceti minutách se hrál už takový play off zápas a byli jsme v nich odolnější. Výsledek je skvělý, i když je možná pro soupeře moc kruté, že odjíždí s nulou. Byli jsme šťastnější a hodně nás podržel Kuba Štěpánek,“ uznal Varaďa.

Vítězný gól si nakonec připsal Erik Hrňa, který do zápasu naskočil jako třináctý útočník a který krásně zakombinoval s Patrikem Hrehorčákem. „Na trénincích a při rozcvičkách si s Erikem takhe nahráváme. Teď jsme to konečně předvedli i v zápase,“ řekl ke gólu Hrehorčák. Zároveň vyzráli Oceláři v utkání na Dominika Hrachovinu, který od příchodu do Liberce inkasoval až ve dvacátém startu více než tři branky.

Nejlepším hráčem Třince byl vyhlášen Růžička, který kromě dvou asistencí vybojoval i trestné střílení. „Samozřejmě se ještě necítím úplně v top formě, ale budu na tom pracovat. Myslím si, že je to lepší a lepší každým dnem,“ uvedl Růžička, který minule v Pardubicích naskočil po osmiměsíční pauze.

Ze dvou startů má přesto bilanci 0+3, byť je zatím bez gólu. „Nějaké šance tam byly, ale úplně se na to neupínám. Určitě by to sebevědomí pomohlo, protože se ode mne ty góly asi čekají. Hlavně se ale potřebuju cítit dobře, a když se budu cítit dobře, tak ty góly přijdou. Jestli dnes nebo příště…Důležité je, že jsme vyhráli, protože ty body potřebujeme, abychom byli v klidnějších vodách a mohli hrát svůj hokej,“ řekl Růžička.

Třinec – Liberec 4:3 (3:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. P. Vrána (Růžička), 15. Wolski (Růžička), 18. Stránský (Gernát, Marcinko), 33. Hrňa (Hrehorčák) – 11. Hudáček (Lenc, Kotvan), 32. Lenc (Birner, Bulíř), 37. Ordoš (Derner, Birner). Rozhodčí: Hradil, Obadal – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 5140.
Třinec: Štěpánek – Krajíček, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Roth, Gernát – Martin Růžička, P. Vrána, Wolski – M. Stránský, Marcinko, Hrehorčák – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký, Polanský, Adamský – Hrňa. Trenér: Varaďa.

Další zprávy z regionu