Oceláři získali do branky zkušeného Štěpánka

Třinecký hokejový klub posílil Jakub Štěpánek. Třiatřicetiletý gólman podepsal s Oceláři smlouvu do 15. ledna a ztělesňuje především zkušenost. Má tři medaile z mistrovství světa včetně titulu, vychytal titul Bernu a osm let strávil v KHL.

Jakub Štěpánek přišel minulou sezonu do Třince na zkoušku a vedl si nadmíru dobře. Foto: hcocelari.cz

„Kuba prošel s hokejem velký kus světa a my aktuálně disponujeme nejmladší brankářskou dvojicí v celé extralize. Jak Petr Kváča (22 let), tak Nick Malík (17 let) mají svou kvalitu a jsou velkým příslibem do budoucna, nicméně by bylo fajn, aby se oba měli od koho učit, jako se kdysi učil Šimon Hrubec od Petera Hamerlíka. Proto jsme hledali někoho zkušeného, kdo dokáže být zároveň dobrým rádcem a učitelem, což Kuba splňuje,“ vysvětlil pozadí celé transakce sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek. Dodal, že pokud bude panovat se Štěpánkovým působením spokojenost, lze stávající kontrakt prodloužit.

„Hledali jsme někoho zkušeného, kdo dokáže být zároveň dobrým rádcem a učitelem, což Kuba splňuje.“Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek

Rozchytá se ve Frýdku

Jakub Štěpánek nenastoupí za Oceláře hned. Vzhledem k tomu, že poslední soutěžní zápas odehrál za Pardubice před měsícem, tak se nejprve rozchytá v partnerském Frýdku-Místku, odkud by se měl po získání tréninkové a zápasové praxe přesunout do Třince.

„Abych řekl pravdu, tak jsem ještě nezažil, aby byl mezi mnou a mým kolegou takový věkový rozdíl. Uvědomuju si, že stárnu, to je blbé,“ smál se Štěpánek.

Dodal, že není konfliktní typ. „Přišel jsem tady, abych byl součástí týmu. Věřím, že když nějakou šanci dostanu, tak ji chopím za pačesy, ale když budou chytat mladší gólmani, a budou chytat výborně, nejsem typ, který by se urážel a házel někomu klacky pod nohy,“ ubezpečoval brankář.

Ve své sbírce kariérních úspěchů má také vítězství na Spengler Cupu s Petrohradem, tedy na nejstarším klubovém turnaji světa, kterého se v závěru kalendářního roku zúčastní podruhé za sebou i třinečtí hokejisté.

„Na Švýcarsko a Spengler Cup mám jen ty nejlepší vzpomínky a rád bych se tam podíval znovu. Jenže to je ještě daleko. Teď jsem rád, že jsem po dlouhé době členem špičkové organizace, která má předpoklad hrát nahoře v tabulce. Jsem tady opravdu rád, navíc domů do Ostravy to mám kousek, což bylo pro mě taky z aktuálního rodinného hlediska důležité, tak snad budou obě strany spokojené,“ uzavřel Jakub Štěpánek.

Další zprávy z regionu