Oceláři získali útočné eso, z KHL přichází Nestrašil

Třinečtí hokejisté ulovili výraznou posilu do útoku. Andrej Nestrašil má zkušenosti z NHL i KHL a navíc nejde do cizího prostředí. U Ocelářů už začal sezonu 2019/20, ale po vydařených dvou zápasech odešel do Magnitogorsku.

Andrej Nestrašil nejde do neznámého prostředí. Za Třinec odehrál na začátku sezony 2019/20 dva zápasy s bilancí jednoho gólu a tři přihrávek. Ilustrační foto: hcocelari.cz

„Od chvíle, co jsem Oceláře před dvěma lety opouštěl, jsem věděl, že až se budu vracet zpět do Česka, tak bych se rád vrátil právě do Třince. Tehdy jsem byl součástí organizace jenom pár týdnů, ale i tak na mě udělala dojem, stejně jako lidé okolo klubu. O zázemí, které je na top úrovni, bych mohl mluvit hodiny – to pro mě jako pro hráče velmi důležité,“ uvedl Nestrašil.

„Andrej je špičkový útočník, který patří do kategorie rozdílových hráčů. Na jeho příchodu jsme pracovali několik měsíců a jsem moc rád, že se nakonec rozhodl pro nás.“Sportovní ředitel Jan Peterek

V Třinci si připsal během dvou zápasů čtyři body (1+3). Proti Hradci Králové se blýskl krásným gólem z úniku a ve Vítkovicích připravil tři branky. Český reprezentant vzbudil zájem z KHL a se sportovním ředitelem Ocelářům měl gentlemanskou dohodu, že ho v případě lukrativní nabídky uvolní.

„Andrej je špičkový útočník, který patří do kategorie rozdílových hráčů. Na jeho příchodu jsme pracovali několik měsíců a jsem moc rád, že se nakonec rozhodl pro nás. Myslím, že na tom bude mít podíl i ta krátká epizoda ze sezony 2019/2020. Stihl nasát atmosféru, viděl zázemí na vlastní oči, poznal kluky v týmu a vyzkoušel si hrát pod vedením Václava Varadi,” řekl Peterek.

Angažování kvalitního útočníka byla pro něj po odchodu útočníků Rodewalda, Stránského a Špačka priorita. „Jsem velmi rád, že se Andrej rozhodnul pokračovat v hokejové kariéře u nás, u Ocelářů. Věřím, že do našeho týmu skvěle zapadne a bude neustále zlepšovat sebe i své spoluhráče. A bude tak ukazovat, že je špičkovým hráčem našeho týmu,” poznamenal třinecký trenér Václav Varaďa.

Kromě dvou zmiňovaných zápasů za Oceláře působil Nestrašil od roku 2008 v zahraničí. Prošel si juniorskými soutěžemi v zámoří, v roce 2013 vyhrál s Grand Rapids Griffins AHL. V hlavním týmu Detroitu, který jej draftoval jako 75. v pořadí, debutoval v sezoně 2014/15 a celkově odehrál v NHL 128 zápasů s bilancí 17 gólů a 31 přihrávek.

Do Evropy se přesunul v roce 2017 a až na krátkou epizodu v Třinci strávil poslední čtyři sezony v KHL – dvě v Nižněkamsku a další dvě v Magnitogorsku, za který v posledním ročníku odehrál i s play off 66 zápasů, ve kterých dal 13 gólů a na dalších 14 přihrál.

Další zprávy z regionu