Oceláři získali z KHL posilu do útočných řad

Vedení Ocelářů ulovilo před uzávěrkou přestupů zvučnou posilu. Do útoku přivedlo Martina Bakoše, který se na začátku sezony 2018/19 pokoušel prosadit v NHL. Po pár měsících na farmě ale zvolil přesun do KHL, kde působil doteď.

Tomáš Marcinko nastupoval s Martinem Bakošem během angažmá v Kunlunu v jednom útoku. Archivní foto: Petr Rubal

„Získáváme zkušeného útočníka, jehož dovednosti jsou na vysoké úrovni. Přál bych Martinovi, aby se mu u nás dařilo a pomohl týmu v těžké závěrečné fázi sezony,” řekl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

„Získáváme zkušeného útočníka, jehož dovednosti jsou na vysoké úrovni. Přál bych Martinovi, aby se mu u nás dařilo a pomohl týmu v těžké závěrečné fázi sezony.“Jan Peterek

Jedenatřicetiletý Bakoš hrál naposledy za Soči, kde nasbíral v této sezoně šestnáct bodů (9+7) v 36 utkáních. S ruským klubem byl v Západní konferenci třináct bodů pod čarou postupu do play off.

„Nad návratem jsme s rodinou přemýšleli už dlouho. V KHL se možná nedohraje základní část, takže když o mě Oceláři projevili zájem, perfektně to do sebe zapadlo. Třinec leží kousek od Slovenska, má skvělé zázemí, výborný tým, nádhernou moderní halu a skvělé fanoušky,“ vysvětlil Bakoš své rozhodnutí.

Účastník olympijských her v roce 2018 už má z české extraligy titul s Libercem, za který tehdy vstřelil ve finále v 86. minutě zlatý gól. Na severu Čech hrál ještě i v sezoně 2017/18 před odchodem do zahraničí a se čtyřiceti body (14+26) patřil do elitní desítky v produktivitě soutěže.

V Třinec vůbec poprvé v kariéře neoblékne dres s číslem 83. „Nosíval ho Martin Adamský, a proto jsem se rozhodl, že si vyberu jiné. Myslím, že Oceláři už svojí 83 mají a zaslouženě jenom jednu,” zdůvodnil Bakoš, který si vybral 63. “Je to ročník narození mého táty, který mě k hokeji přivedl,” vysvětlil.

Bakoš po odchodu z extraligy podepsal v roce 2018 jednoletý kontrakt s Bostonem, ale nastupoval jen na jeho farmě, než se rozhodl pro Soči. V KHL už nastupoval i v ročníku 2016/17 v dresu Kunlunu, kde nastupoval v jednom útoku s Tomášem Marcinkem. Nejproduktivnější sezonu odehrál v roce 2019/20 ve Vladivostoku, kde vyhrál s bilancí 19 gólů a 23 asistencí kanadské bodování týmu. Další rok oblékal dres Spartaku Moskva (14+14) a naposledy Soči.

Další zprávy z regionu