Oceláři zvítězili i bez pětice olympioniků v Litvínově 6:2

Třinečtí hokejisté zvítězili na ledě Litvínova 6:2, přestože nastoupili poprvé bez pěti olympioniků. O góly se postaralo šest různých střelců, přičemž Kofroň skóroval v sezoně poprvé a Szturc ozdobil brankou 600. extraligový start.

Třinec zlomil definitivně odpor soupeře až třemi góly v závěru. Ilustrační foto: Petr Rubal

Oceláři postrádali Kundrátka, Musila, Marinčina, Romana a Daňa. „Chyběli nám tři z našich prvních čtyř beků, což je samozřejmě zásah. Ale kluci, co tady jsou, to parádně odbojovali, zvládli to i takticky a nahradili je. Věřili jsme, že jsou schopní to zvládnout. Osvědčili se nám už dříve. Bojovali, hráli poctivý hokej, nedělají si to těžké a hrají to, co hrát mají,“ chválil asistent kouče Marek Zadina. „Olympiáda je samozřejmě delší, ale když budou takhle hrát dál, tak věřím, že to nebude špatné,“ dodal.

„Chyběli nám tři z našich prvních čtyř beků, což je samozřejmě zásah. Ale kluci, co tady jsou, to parádně odbojovali, zvládli to i takticky a nahradili je.“Marek Zadina

Třinec inkasoval jako první, ale na přelomu úvodní a druhé třetiny otočil. Po rychlém průniku vyrovnal bekhendem Svačina a přesilovou hru využil z dorážky Vrána. Litvínov poté překonal Mazance střelou Irvinga od modré čáry, ale Ocelářům vrátil vedení hezkou individuální akcí Hrehorčák. Domácí trefili ve třetí třetině i tyč a vylámali si zuby na Mazancovi, než v rozmezí 53. až 57. minuty definitivně rozhodli Chmielewski, Kofroň a Szturc.

„Věděli jsme, že Litvínov na nás vletí a budeme muset ustát začátek. První třetina byla taková trošku rozpačitá, pak jsme se s tím srovnali a pokyny trenéra plnili do puntíku,“ uvedl Svačina. „Podle mě to bylo vyrovnané utkání. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, ale asi výsledné skóre úplně neodpovídá průběhu. Za stavu 2:3 měli přesilovky, zatlačili nás. Strašně důležitý byl čtvrtý gól,“ dodal.

Zadina vyzdvihl zejména výkon Mazance, který kryl 38 střel. „Ve třetí třetině se soupeř do nás tlačil a měl spoustu šancí, ale podržel nás Mazanec. Hlavně pak tím, jak chytil to zakončení do prázdné brány, to myslím, že rozhodlo. Místo srovnání na 3:3 jsme odskočili z našeho brejku, dali jsme gól na 4:2, soupeř to musel otevřít a my jsme to tím měli jednodušší,“ řekl asistent trenéra.

Třinec zvýšil při zaváhání Hradce Králové s Kladnem (3:4) svůj náskok v čele soutěže na šest bodů. Další utkání odehraje  v pátek, kdy hostí Spartu Praha od 17.00.

Litvínov – Třinec 2:6 (1:1, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 14. Estephan, 29. Irving (Sukeľ, Jarůšek) – 19. Svačina (Doudera), 26. Vrána (Adámek), 39. Hrehorčák (Vrána, Adámek), 53. Chmielewski (Svačina), 55. Kofroň (Szturc), 57. Szturc (Dravecký, Kofroň). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Třinec: Mazanec – Adámek, Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Teper, Krenželok – Růžička, Vrána, Chmielewski – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Svačina, Marcinko, Kurovský – Dravecký, Szturc, Hrehorčák – Kofroň. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu