Oceláři zvýšili po výhře nad Kladnem náskok v čele soutěže

Třinečtí hokejisté zahájili venkovní trip výhrou 2:1 nad Kladnem a v čele soutěže zvýšili náskok na rozdíl osmi bodů. Oceláři se ujali vedení trefami Miloše Romana a Ondřeje Kovařčíka, domácí ve 42. minutě jen zkorigovali výsledek.

Milan Doudera odehrál proti Kladnu svůj 500. zápas v dresu Třince. Ilustrační foto: Petr Rubal

Kladno vstoupilo do zápasu povzbuzeno výhrou na ledě Sparty a v úvodní třetině nebylo znát, že by mezi oběma týmy byl rozdíl 48 bodů. „Kladno bojuje v podstatě o život a v posledních pěti šesti zápasech se jim daří sbírat bodíky a trápit soupeře. Nečekali jsme nic jiného. Věděli jsme, že to bude těžké. Hrou jsme si zasloužili vyhrát, ale bylo to velmi vyrovnané,“ uvedl třinecký kouč Václav Varaďa.

„Kladno bojuje v podstatě o život a v posledních pěti šesti zápasech se jim daří sbírat bodíky a trápit soupeře. Nečekali jsme nic jiného. Věděli jsme, že to bude těžké. Hrou jsme si ale zasloužili vyhrát.“Václav Varaďa

První gól padl až ve 27. minutě, z dorážky se prosadil Roman. „V první třetině nás zaskočili, hledali jsme se. Měli výborný pohyb. Kladno hraje každé utkání jako by bylo jejich poslední a šlo to cítit. Možná jsme trochu zaspali, nemohli jsme se dostat do tempa. Ve druhé třetině to bylo rozkouskované, ale naštěstí se nám povedlo dát dva góly. Ve třetí jsme si to vzadu pohlídali a vyhráli se štěstím za tři body,“ řekl Ondřej Kovařčík.

Na druhém gólu měl velkou zásluhu Aron Chmielewski, který střílenou přihrávkou našel v předbrankovém prostoru přesně čepel spoluhráče. „Máme to tak naučené. Ten puk jsem ani neviděl. Jeho přihrávka mě trefila do hokejky a spadlo to tam,“ popsal vítěznou akci Kovařčík.

Ondřeje Kacetla, který chytal poprvé po třech týdnech, překonalo Kladno jen tečí Zikmunda. Třineckému gólmanovi velmi pomohla i obrana, pustila na něj jen třináct střel. Příští zápas odehrají Oceláři v pátek na ledě Českých Budějovic.

Kladno – Třinec 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 42. Zikmund (Ticháček, Pytlík) – 27. Roman (Dravecký, Hrehorčák), 34. O. Kovařčík (Chmielewski, M. Kovařčík). Rozhodčí: Kika, Hejduk – Gerát, Rampír. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Třinec: Kacetl – Marinčin, Doudera, Kundrátek, Musil, Adámek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Chmielewski – Dravecký, Roman, Hrehorčák – Kofroň. Trenér: Varaďa.

Další zprávy z regionu