Ocelářům utekl s Libercem úvod, střelecká převaha k bodům nevedla

Třinečtí hokejisté podlehli doma v repríze posledního finále Liberci 2:4. Ocelářům utekl začátek zápasu, už v 9. minutě prohrávali o dva góly a rozhodčí ještě neuznali hostům trefu na 0:3 kvůli postavení hráče v brankovišti.

Třinečtí hokejisté několikrát v utkání minuli odkrytou libereckou branku. Foto: Petr Rubal

Skóre otevřel Ordoš po průniku po levé straně a Rychlovský překonal Mazance při hře čtyři na čtyři střelou z mezikruží. „První třetina rozhodla, dělali jsme vzadu individuální chyby a vůbec se nám i mně nepovedla. Pak jsme se zvedli a vytvořili jsme si hodně šancí, ale neproměnili jsme je,“ mrzelo Tomáše Kundrátka, který se připojil k týmu s Davidem Musilem po návratu z olympijských her.

„První třetina rozhodla, dělali jsme vzadu individuální chyby a vůbec se nám i mně nepovedla. Pak jsme se zvedli a vytvořili jsme si hodně šancí, ale neproměnili jsme je.“Tomáš Kundrátek

Oba nastoupili v extralize přesně po třech týdnech, právě kolem Kundrátka prosvištěl ve čtvrté minutě Ordoš. „První třetina z mojí strany naznačovala, že jsem se necítil moc dobře, ale nemůžu to svádět na cestování. Jsme profesionálové,“ podotkl Kundrátek.

Liberec v 11. minutě neuspěl s trenérskou výzvou poté, když se po průniku Ordoše odrazil puk do branky od Vránovy brusle. Hostující kouč na tiskové konferenci řekl, že byl přesvědčen, že šlo o regulérní gól. Místo vedení ale dostal tým dvě minuty za zdržování hry, což z dorážky potrestal Ondřej Kovařčík.

Skóre se poté měnilo i přes velké šance zejména na třinecké straně až v závěru. Hosté také využili v 58. minutě svou jedinou přesilovou hru v zápase trefou Birnera. Při risku bez gólmana vykřesal Michal Kovařčík zblízka naději na bodový zisk, ale v dohrávané power play pojistil Zachar výhru Liberce.

Třinci tak byla málo platná střelecká aktivita 44:19 a prohrál čtvrtý z posledních pěti zápasů. „Měli jsme špatný vstup do utkání, dostali jsme se do díry 0:2. Tým stojí spoustu sil, aby se zápasem něco udělal. Kluci makali, nějakou převahu jsme měli, ale trápíme se teď v koncovce. Vytvořili jsme si spoustu šancí i střel, ale jsme málo důrazní v prostoru před brankou. Pořád klukům říkám, že tam musíme více chodit. Když nedáme hezké góly, tak těmi špinavými si musíme pomoct,“ řekl třinecký trenér Marek Zadina.

Třinec odehraje další utkání v pondělí 21. února doma proti Karlovým Varům od 17.00.

Třinec – Liberec 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. O. Kovařčík (M. Doudera), 60. M. Kovařčík (A. Nestrašil) – 4. Ordoš (Derner, Zachar), 9. Rychlovský (Melancon, Šmíd), 58. Birner (Šmíd), 60. Zachar. Rozhodčí: Hradil, Veselý – Axman, Kajínek. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 3158 (omezený počet).
Třinec: Mazanec – Adámek, Doudera, Kundrátek, Musil, Zahradníček, Jaroměřský, Teper – Růžička, Vrána, Hrehorčák – Svačina, Nestrašil, Kofroň – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký, Komorski, Bakoš. Trenér: Zadina a Krátoška.

 

Další zprávy z regionu