Ocelářům vyšel risk. Dva góly včetně vítězného dali při hře bez brankáře

Třinečtí hokejisté zakončili rok 2021 výhrou 3:2 v prodloužení nad Kladnem. Oceláři otočili zápas dvěma góly v přesilových hrách, při kterých trenér Václav Varaďa odvolal brankáře. V 58. minutě vyrovnal Adámek a rozhodl Roman.

Hlavní postavou obratu byl Marián Adámek. Při hře bez gólmana poslal zápas do prodloužení, ve kterém nejdříve zastavil střelu soupeře do prázdné branky a po jeho ráně rozhodl o chvíli později Miloš Roman. Foto: Petr Rubal

„Už jsme to zkoušeli v některých utkáních, možná i přípravných. Je to lepší než čtyři na tři,“ upřesnil Varaďa o riskantní hře bez gólmana a přesilovce pět na tři v prodloužení. „Po vyhraném buly jsme se dostali na kotouč, v té chvíli bylo jasné, že ho (brankáře) vytáhneme. Měli jsme i kliku, když se hostující obránce dostal na kotouč. Místo toho, aby to dal z pásma ven a uřezal trošku času, tak se snažil vstřelit gól. Trefilo to Adámka někde do výstroje, udrželi jsme pásmo a dali gól,“ oddechl si.

„Měli jsme i kliku, když se hostující obránce dostal na kotouč. Místo toho, aby to dal z pásma ven a uřezal trošku času, tak se snažil vstřelit gól. Trefilo to Adámka někde do výstroje, udrželi jsme pásmo a dali gól.“Marian Adámek

Až na střelu Adámka padly všechny góly z dorážky. Třinec prohrával už po 38 sekundách hry trefou Plekance, který postrádal v zápase na křídle Jágra. Přesně za minutu vyrovnal Dravecký. Na další gól se čekalo až do 48. minuty, v níž bekhendem uspěl Kubík. Při hře šest na čtyři se prosadil Adámek trefou od modré čáry. Po vyloučení Plekance za sevření puku rukou odvolal Varaďa po vyhraném buly opět Mazance a v přesilové hře pět na tři rozhodl Roman.

Oceláři byli od druhé třetiny střelecky aktivnější (27:12), třikrát v zápase trefili tyč (dvakrát Hrňa a jednou Kofroň). „(Bow) Měl dobře postavenou branku, a když už to nešlo do tyčky, tak to chytil. Chytal zase výborně, to ukazuje celou sezonu. Držel je a hlavně díky němu mají bod. Šancí jsme měli dost,“ řekl Hrňa.

Překvapený z riskantního trénerova kroku v prodloužení nebyl. „Řekli jsme si to, než jsme šli na led. Domluvili jsme se, že Majo (Adámek) bude ty puky chytat a naštěstí to na té modré čáře jednou chytil. A pak jsme to využili,“ těšilo Hrňu. „Když máte ještě o hráče více, tak je více možností na nahrávku. Po těch dvou tyčkách jsme už rezignoval střílet, tak jsem to nabíjel Majovi. Ten to vystřelil, vypadlo to a Miloš to zasunul. Jsme rádi, že jsme to zvládli,“ dodal.

Třinečtí hokejisté tak zakončí rok 2021 na první místě se čtyřbodovým náskokem před Hradcem Králové. Příští zápas odehrají 4. ledna ve Vítkovicích.

Třinec – Rytíři Kladno 3:2 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Dravecký (Marinčin, Szturc), 58. Adámek (Hrňa), 65. Roman (Adámek, Hrňa) – 1. Plekanec (Indrák, Hlava), 48. Kubík (Melka, Zikmund). Rozhodčí: Pešina, Veselý – Axman, Kajínek. Vyloučení: 2:7. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Třinec: Mazanec – Marinčin, Doudera, Adámek, Musil, Matyáš, Jaroměřský – Růžička, Roman, Hrehorčák – Ramik, M. Kovařčík, Chmielewski – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Dravecký, Szturc, Kofroň. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu