Organizační výbor hokejového MS juniorů přišel s mikulášskou nadílkou

Do prodeje jdou další vstupenky na všechna utkání hokejového mistrovství světa, které hostí na přelomu roku Třinec a Ostrava. Než šampionát vypukne, střetne se český tým v generálce na turnaj ve Werk Areně se Slovenskem.

Organizační výbor hokejového MS juniorů uvolní v pátek na Mikuláše do prodeje další vstupenky na všechny zápasy. Foto: Český hokej/Jiří Zerzoň

K dispozici budou vstupenky na MS v pátek 6. listopadu od desíti hodin úplně na všechna utkání. Tedy i na český a slovenský tým, jejichž zápasy byly velmi rychle vyprodány.

„Dlouhodobě registrujeme velký zájem fanoušků o vstupenky na mistrovství světa IIHF v ledním hokeji juniorů, a proto jsme rádi, že jim jako mikulášskou nadílku můžeme zpřístupnit další vstupenky, které jsme uvolnili z různých technických blokací. V pátek pustíme do prodeje několik stovek vstupenek na každý zápas, včetně utkání domácího týmu,“ uvedla Markéta Štěrbová, generální sekretářka organizačního výboru. „Nechybí mezi nimi ani vstupenky na čtvrtfinále. Už nyní přitom můžeme potvrdit, že pokud do něj postoupí tým České republiky, odehraje svůj čtvrtfinálový zápas 2. ledna 2020 v 19.00 v Ostravě,“ dodala.

„V pátek pustíme do prodeje několik stovek vstupenek na každý zápas, včetně utkání domácího týmu.“Generální sekretářka organizačního výboru Markéta Štěrbová

Zároveň organizační výbor upozorňuje fanoušky na důležitý detail. „Vstupenky zakoupené prostřednictvím internetu, takzvané e-tickety, si musí každý fanoušek vytisknout a při vstupu do arény předložit ke kontrole. Čtení z mobilních telefonů nebude možné,“ podotkla.

Vzhledem k bezproblémové viditelnosti ze všech míst obou hostujících arén jsou na daný zápas k dispozici vstupenky vždy v jedné cenové úrovni. Vstupenky na zápasy základní skupiny jsou ve třech cenových kategoriích dle atraktivity – 140, 240 a 290 korun. V Třinci budou hrát obhájci titulu Finsko, Švédsko, Slovensko, Švýcarsko a Kazachstán.

Cena lístků pro všechna utkání českého týmu v základní skupině je stanovena na horní hranici a za stejnou sumu 290 korun mohou diváci zhlédnout také všechna čtvrtfinálová utkání, která se odehrají v obou městech. Závěrečná část turnaje, tedy semifinále (350 korun), finále (450 korun) i o boj o udržení (90 korun), se uskuteční v Ostravě.

Fanouškům, kteří si chtějí užít strhující utkání šampionátu s maximálním komfortem, nabízí organizační výbor VIP hospitality program. Ceny VIP vstupenek začínají na 1480 Kč (vstupenka + voucher do VIP lounge). VIP vstupenky jsou aktuálně k dispozici na všechna utkání šampionátu.

Vstupenky si mohou zájemci zakoupit prostřednictvím webových stránek šampionátu (msjunioru2020.cz) nebo na pokladnách v prodejních místech Sazky.

Češi odehrají v Třinci generálku před MS juniorů

Než vypukne 26. prosince juniorské mistrovství světa v ledním hokeji, odehraje všech deset týmů na českých stadionech své přípravné zápasy. Utkání budou probíhat v osmi městech a jedno se uskuteční i ve Werk Areně – 22. prosince se v Třinci střetne od 14.30 česká a slovenská reprezentace. V Českém Těšíně bude ve stejný den k vidění od 18.00 atraktivní duel Švédů s USA.

„U mistrovství světa juniorů je tradicí, že jednotlivé týmy absolvují závěrečné přípravné kempy přímo v hostitelské zemi, a jako Česká republika nejsme výjimkou. Jelikož se dva duely odehrají v dějištích šampionátu, čili Ostravě a Třinci, bude to pro nás jako organizátory v podstatě test připravenosti obou arén,” zmiňuje Markéta Štěrbová, generální sekretářka organizačního výboru mistrovství světa.

Český tým, který povede třinecký trenér Václav Varaďa, se bude připravovat na MS od 10. prosince ve Frýdku-Místku. V širší nominaci je i brankář Nick Malík a Adam Raška, který získal s juniorkou Ocelářů na jaře titul a poté zamířil do zámoří. Reprezentace sehraje ve Frýdku-Místku i první přípravný duel – 20. prosince se střetne od 17.30 se Švédy.

 

Další zprávy z regionu