Parádní Forsbergova klička nestačila, nájezdy vyhrála Olomouc

Třinečtí hokejisté měli v rozstřelu s Olomoucí na dosah výhru, když se Wojtek Wolski prosadil v sedmé sérii parádním provedením Forsbergovy kličky. Nahodil ale následně prokázal pevné nervy a v devátém kole rozhodl Irgl.

Wojtku Wolskému se od příchodu do Třince daří. Ve třech zápasech nasbíral sedm bodů a diváky pobavil i krásnou kličkou v nájezdech. Foto: Petr Rubal

Olomouc v Třinci vyhrála 3:2 po nájezdech. „Olomouc bojovala, nedala nám nic zadarmo. Těch 2:2 po šedesáti minutách bylo zasloužených a v nájezdech mají Zbyňka s Nahodilem, kteří to umějí,“ řekl Štěpánek, který měl poslední možnost přesvědčit vedení Ocelářů, aby mu prodloužilo smlouvu. Tu podepsal do 15. ledna. „Ještě jsme se o tom nebavili. Nebyl čas. Byli jsme pořád pryč (na Spenglerově poháru a po návratu hráli v extralize venku),“ dodal.

„Vždycky jsem se na něho díval, líbil se mi jeho styl.“Wojtek Wolski o Peteru Forsbergovi

Třinec v utkání dvakrát vedl, ve druhém případě po trefě Wolského, který od příchodu k Ocelářům nasbíral sedm bodů (5+2). „Nějak se mi nedařilo střílet branky v Číně v KHL (v Kunlunu), ale tady se mi daří. Budu dál tvrdě pracovat a věřím, že další ještě přidám,“ řekl Wolski. V rozstřelu proměnil dva ze tří nájezdů, ve druhém napodobil Petera Forsberga. Jde o fintu, při níž hráč naznačí kličku do forhendu, přehodí si puk na bekhend a jednou rukou ho zasune do branky. „Vždycky jsem se na něho díval, líbil se mi jeho styl. Tohle mi vyšlo,“ dodal.

Rozstřel přinesl další netypický moment. Štěpánek nastoupil k 1., 4. až 7. a 9. nájezdu. Zbylé chytal Petr Kváča. „Střídání v nájezdech jsem už několikrát zažil, ale když jsem už seděl na střídačce, nečekal jsem, že se ještě dvakrát protočíme. Bylo to nezvyklé. Dvakrát jsem si myslel, že mám po zápase, ale pak jsem tam šel znovu,“ řekl Štěpánek, který litoval své chybné rozehrávky za brankou, po níž padl gól na 2:2. „Tam se mi sešlo hodně myšlenek najednou. Nevyřešil jsem to dobře,“ přiznal.

Třinecký asistent trenéra Marek Zadina označil za problém, že Oceláři hráli na krásu a ne účelně. „Olomouc nás přestřílela, protože jsme si s pukem hráli a situace jsme přehrávali. Místo, abychom zakončovali a tlačili se víc do brány, tak jsme pořád někoho hledali přihrávkou a chtěli udělat krásnou akci. A protože Olomouc výborně brání, měli to kluci těžké,“ řekl.

Problémem jsou pro Oceláře i nájezdy, ve kterých mají bilanci 1:4. „Je to o provedení hráčů a myslím si, že jsme je s Olomoucí neměli špatné, ale prohráli jsme. Střídání gólmanů v nájezdech je podle pocitu trenéra. Kuba Štěpánek je vítkovický kluk a v Olmíku je taky pár kluků z Vítkovic, proto jsme tak zareagovali,“ vysvětlil Zadina.

Třinec – Olomouc 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Hrňa (Gernát, Marcinko), 25. Wolski (Vrána, Gernát) – 11. P. Musil (Klimek), 27. Jaroměřský (Klimek, Nahodil), rozhodující nájezd Irgl. Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík – Bryška, Gebauer. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5106.
Třinec: Štěpánek (2., 3. a 8. nájezd Kváča) – Kundrátek, Doudera, Galvinš, D. Musil, Roth, Gernát – Stránský, Vrána, Wolski – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Martynek – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Chmielewski, Polanský, Adamský – Szturc. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu