Posila Szturc sledovala výhru Třince nad Plzní ještě z hlediště

Třinečtí hokejisté uzavřeli první polovinu soutěže výhrou nad Plzní 5:2. Během zápasu se Oceláři dohodli s třicetiletým útočníkem Romanem Szturcem na smlouvě do konce sezony.

Martin Gernát (druhý zprava) patří k nejproduktivnějším hráčům v extralize. V českém výběru si zahraje Michal Kovařčík (vpravo). V nominaci byl jako náhradník i Ondřej Kovařčík (druhý zleva). Ilustrační foto: Petr Rubal

„Hraje hokej, který bolí, je nepříjemný pro soupeře, umí se mu dostat pod kůži. Je poctivý, má velmi dobré zakončení. Potřebujeme do našeho týmu vnést tyhle aspekty, které v sobě má,“ řekl třinecký trenér Václav Varaďa na adresu Szturce, který má na kontě téměř šest set extraligových startů.

Kouče také potěšilo, jak jeho svěřenci zareagovali na poslední výsledky. Oceláři v uplynulých dvou týdnech porazili v pěti utkáních jen Pardubice a vše vyvrcholilo páteční prohrou 0:5 v Liberci. „Zadarmo nám soupeři body dávat nebudou a tým dnes ukázal, že moc chce. Věřím, že takhle bude hrát i nadále a bude potvrzovat, že je dobrý. Stálo ho to spoustu sil, ale je za to odměněn vítězstvím, které si zaslouží,“ pokračoval Varaďa.

„Zadarmo nám soupeři body dávat nebudou a tým dnes ukázal, že moc chce.“Třinecký trenér Václav Varaďa o výhře nad Plzní

Třinec nezačal dobře, rychle prohrával. Pomohl si ale k obratu na 2:1 přesilovými hrami, ve kterých je v extralize nejlepší s využitím 26,42 procent. V obou se prosadil Michal Kovařčík. Při vyrovnání měl ale štěstí, protože ho trefil při rozehrávce brankář Dominik Frodl.

„Nevím, co jsem čekal, že udělá. Puk se odrazil tak šťastně do branky, že už nestihl zareagovat. Byl to ale hodně důležitý gól,“ uvedl Kovařčík, který nastupoval v elitní formaci po boku Matěje Stránského a Petra Vrány. „Minule se mi zápasy s nimi moc nepovedly, tak jsem rád, že mi to tentokrát sedlo,“ dodal.

Po skvělých průnicích zvýšili ve třetí třetině Matěj Stránský a Rostislav Martynek. Hosté ještě vykřesali jiskřičku naděje v přesilové hře, ale při power play zpečetil Vladimír Dravecký výhru.

Třinci patří v tabulce druhá příčka, na kontě má padesát bodů. Další utkání sehraje po reprezentační přestávce v pondělí 16. prosince doma proti Kometě Brno.

Třinec – Plzeň 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 6. M. Kovařčík, 24. M. Kovařčík (Stránský, Gernát), 45. Stránský (Vrána, Krajíček) 54. Martynek (Adamský, Musil), 59. Dravecký (Adamský, Musil) – 3. Kantner (Budík), 56. Mertl (Gulaš, Budík). Rozhodčí: Kika, Piragič (Chor.) – Nothegger (Rak.), Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 4532.
Třinec: Kváča – Kundrátek, Gernát, Krajíček, Doudera, Musil, Galvinš – Stránský, Vrána, M. Kovařčík – Dravecký, Marcinko, Hrehorčák – O. Kovařčík, Polanský, Hrňa – Martynek, Novotný, Adamský – Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu