Raszka se nevyspal, přesto dal v dresu Jablunkova první hattrick

Fotbalový útočník Jablunkova Pavel Raszka zkompletoval už v první půli hattrick a pomohl týmu k výhře 5:1 nad Lučinou. Stejný výsledek s třígólovým střelcem se zrodil i v Bystřici, kterou nasměroval Jiří Pilch k vítězství nad Dobraticemi.

Vojtěch Zábelka z Hnojníku bojuje o míč s Tomášem Kiszou. Foto: ba

Raszka původně nechtěl hrát v základu, přesto nasázel poprvé v dresu Jablunkova hattrick. „Jel v jednu hodinu ráno do Karlových Varů na otočku, vezl tetu na pracovní cestu. Dorazil domů asi hodinku před zápasem, říkal, že toho moc nenaspal. Asi jen dvě hodinky. Požádal mě proto, zda by nemohl začít na lavičce, ale řekl jsem mu, že to rozběhá. Jsem rád, že jsem se nemýlil,“ pousmál se trenér Jablunkova Radek Fazekaš.

Myslí si, že Raszkovi únava paradoxně prospěla. „Podle mě s tím jeho góly trochu souvisí. V posledních zápasech zahodil dost šancí, už z toho byl špatný. Teď neměl moc sílu uvažovat a najednou to šlo. Hlava dělá hodně. Hrál výborně, vydržel nakonec asi osmdesát minut. Asi ho příště zase pošleme na druhý konec republiky,“ pokračoval kouč. „Všichni kluci ale hráli výborně. Dodržovali, co měli, a hráli, jak jsme chtěli. Docela se mi to líbilo,“ podotkl.

Zatímco Jablunkov si v pátém kole I. A třídy připsal první výhru, Bystřice je ve stejné soutěži stoprocentní. S Dobraticemi vedla po trefách Pilcha už ve 24. minutě 2:0, ale její hru následně ovlivnilo zranění Davida Kantora. Hosté po přestávce snížili, ale kromě jedné pěkné střely si toho moc nevypracovali a zbývající tři góly inkasovali v závěrečných deseti minutách.

Smilovice nastoupily poprvé s Danielem Klimasem, který v minulosti nastupoval i za Třinec v MSFL. V Libhošti ale prohrály 1:2 gólem z 89. minuty po neubráněné standardce. Zápas nabídl dva různé poločasy. Domácí po prvním vedli, ale Smilovice začaly hrát po přestávce na tři obránce, zaslouženě vyrovnaly a Petr Dytko ještě trefil i tyč.

Fotbalisté Oldřichovic se rozešli v I. B třídě na svém hřišti s Hnojníkem nerozhodně 1:1. Domácím, kteří hráli od 83. minuty bez vyloučeného Miroslava Poláka, zařídil remízu gólem v nastavení Jiří Cienciala.

„Mrzí mě, že jsme za stavu 1:0 nevyžili dva úniky. Oba naši hráči šli úplně sami, za sebou neměli nikoho tři metry. Škoda, že jsme neměli Karla (Macečka), ten by si s tím věděl rady. Myslím si, že pokud bychom zvýšili, zlomili bychom je,“ přemítal trenér Hnojníku Alois Mikunda. „Celkově jsme v utkání měli více šancí, měli jsme k výhře blíž, ale neuhlídali jsme roh a domácí vyrovnali. Je to škoda,“ dodal.

Vendryně prohrála ve šlágru kola I. B třídy ve Věřňovicích 1:2 a svému přemožiteli přenechala první příčku. Rozhodující gól padl v poslední minutě. Nýdek naopak získal bod díky gólu v závěru, kterým i v desíti vyrovnal v Sedlišti na 3:3.

Mosty utrpěly ve Staříči debakl 1:7. Po půli prohrávali jen 0:2. „Projevily se naše absence v obraně, ze stabilních hráčů jsem měl jen Šafaříka. Měli jsme vzadu mezery,“ řekl trenér Mostů Petr Bauman. „Celkem solidně jsme ale hráli v útočné fázi. Sice jsme dali jen jeden gól, ale v prvním poločase jsme trefili dvakrát břevno a jednou tyč. Šancí jsme si vypracovali dost. Domácí ale byli lepší, vyhráli zaslouženě,“ uznal.

Další zprávy z regionu