Repríza posledního finále extraligy vyzněla lépe pro Oceláře

Třinečtí hokejisté zvítězili v prvním utkání po reprezentační přestávce na ledě Liberce 4:2. Oceláři vedli góly Nestrašila a Romana 2:0. Domácí ve třetí třetině snížili dvakrát na rozdíl jedné branky, rychle ale kontrovali Hrehorčák a Daňo.

Jeden z třineckých gólů vstřelil v Liberci reprezentační útočník Miloš Roman. Ilustrační foto: Petr Rubal

Skóre otevřel v 16. minutě Andrej Nestrašil, který po skvělé přihrávce Ondřeje Kovařčíka usměrnil na hranici brankoviště puk do odkryté branky. „Kovařčíci to hezky sehráli, najel jsem si na zadní tyč a Ondra mě krásně našel. Jen jsem víceméně nastavil hokejku a bylo to do prázdné,“ řekl Nestrašil, díky němuž šli Oceláři do kabin s vedením 1:0. „Oboustranně byla první třetina po pauze, nechci říci opatrná, ale dělaly se chyby a nebylo moc střel (4:4),“ dodal.

„Byly momenty, kdy nás Liberec dostal pod tlak, ale výborně nás podržel gólman. My jsme byli produktivní a když jsme potřebovali, tak jsme dali gól.“Marek Zadina

Třineckým v průběhu třetiny také zatrnulo, když Milan Doudera trefil pukem do ucha na střídačce Petra Vránu. Kapitán týmu zamířil do kabin na šití a krvavý šrám spravilo několik stehů, ale od druhé třetiny pokračoval ve hře.

„Milan jel zpátky, neměl moc co s pukem děla a nechtěl ho zbytečně tahat do našeho pásma, tak jej vyhodil. Letělo to na někoho, kdo stál na střídačce a reflexivně uhnul. Havran situaci nesledoval a bohužel ho trefil puk do ucha. Vypadalo to velmi bolestivě a jsme rádi, že se vrátil a že je v pořádku, protože je pro nás velmi důležitý,“ řekl Nestrašil. Ocelářům se jinak vyprázdnila marodka, v Liberci scházeli už jen útočníci Erik Hrňa, Daniel Kurovský a Vladimír Dravecký.

V polovině zápasu využil přesilovou hru Miloš Roman a gólman Marek Mazanec odolával až do 54. minuty, v níž ho bezprostředně po vyhraném buly překonal Jaroslav Vlach. Vzápětí ale ujel Patrik Hrehorčák a vrátil týmu dvougólový náskok. Domácí ještě při hře brankáře snížili 55 sekund před koncem. V pokračující powerplay měl ale poslední slovo Marko Daňo.

„Prohráli jsme s prvním mužstvem tabulky, které hrálo velice kvalitně. Soupeř byl velice srovnaný, organizovaný, těžce jsme se proti němu prosazovali. Měli jsme dvacet zablokovaných střel. Tlačili jsme, hráli jsme slušný zápas, ale nebyli jsme produktivní a soupeř vyhrál zaslouženě,“ řekl kouč Liberce Patrik Augusta. „Byly momenty, kdy nás Liberec dostal pod tlak, ale výborně nás podržel gólman. My jsme byli produktivní a když jsme potřebovali, tak jsme dali gól,“ doplnil třinecký asistent trenéra Marek Zadina.

Oceláři vyhráli desáté z posledních jedenácti utkání a jsou v čele extraligy s pětibodovým náskokem před Hradcem Králové. Další zápas sehrají v neděli od 15.30 na ledě Karlových Varů.

Liberec – Třinec 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 54. Vlach (Jelínek), 60. Birner (Filippi) – 16. Nestrašil (M. Kovařčík, O. Kovařčík), 31. Roman (Růžička), 56. Hrehorčák, 60. Daňo (Růžička, Kundrátek). Rozhodčí: Lacina, Kika – Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 3863.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Doudera, Kundrátek, Musil, Zahradníček, Jaroměřský, Adámek – Růžička, Vrána, Daňo – Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Roman, Marcinko, Hrehorčák – Chmielewski, Szturc, Šedivý. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu