Růžička pojistil rekordním gólem výhru Ocelářů nad Kometou

Třinečtí hokejisté vyhráli doma nad Brnem 4:1 a Kometu porazili podruhé v týdnu. Vítězství stvrdil rekordní brankou Martin Růžička, který se posunul do čela klubové historické tabulky v počtu vstřelených gólů v základní části.

Třinečtí hokejisté porazili Kometu Brno v základní části ve všech čtyřech zápasech. Ilustrační foto: Petr Rubal

Třinec inkasoval už ve čtvrté minutě v oslabení, ale za 42 sekund vyrovnal krásnou ranou pod břevno Gernát. Před první přestávkou otočil tečí Ondřej Kovařčík a ve 33. minutě zvýšil z dorážky Hrňa.

„Důležité bylo, že jsme dokázali rychle vyrovnat, pak jsme ještě odskočili. Ve druhé třetině byla hra rozkouskovaná a bylo v ní důležité, že jsme ubránili několik oslabení. Výborně zachytal Kouba (Jakub Štěpánek) a od gólu na 3:1 jsme zápas víceméně kontrolovali,“ uvedl Kovařčík.

„Když mi Havran (Petr Vrána) bral puk, tak jsem ho ptal, co dělá. Je to skvělý milník, asi to docením časem. Patří velký dík spoluhráčům, co jsem tady měl. Vždy byli jen špičkoví, díky nim jsem tohle dokázal.“Martin Růžička

Výhru potvrdil z protiútoku krásnou ranou Růžička, který se posunul do čela historické tabulky klubových střelců v počtu gólů v základní části. Pětatřicetiletý kanonýr má nyní na kontě 191 tref v základní části v dresu Třince.

„Mám z toho velkou radost. Vůbec jsem nevěděl, že takhle meta je přede mnou,“ uvedl Růžička, jemuž ihned po gólu jel Petr Vrána pro kotouč. „Když mi Havran bral puk, tak jsem ho ptal, co dělá. Je to skvělý milník, asi to docením časem. Patří velký dík spoluhráčům, co jsem tady měl. Vždy byli jen špičkoví, díky nim jsem tohle dokázal,“ dodal.

Třinci skvěle zachytal Štěpánek, který kryl třicet střel. „Teď nás ty dva zápasy s Brnem podržel, bylo to jeden z našich nejlepších hráčů, ne-li nejlepší. Nějaké období na hráče vždycky v sezoně přijde. Je to ale skvělý gólman, dnes to předvedl. Už jsem si kolikrát myslel, že to bude gól a vytáhl tam skvěle zákrok. Podržel nás a přejeme mu, aby to tak pokračovalo,“ Růžička.

Oceláři porazili Brno i počtvrté v sezoně. „Asi hrají hokej, který nám vyhovuje. Mají velice kvalitní tým, ale možná tím, že nehrají tolik dozadu a oby týmy jsou útočné, tak to nám sedí. Nemusíme do nich pořád bušit, máme protiútoky,“ vysvětlil Kovařčík.

Třinec čeká další zápasu tuto neděli, kdy hostí od 17.00 Karlovy Vary.

Třinec – Brno 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Gernát (Špaček, Doudera), 17. O. Kovařčík (Adámek, Jaroměřský), 33. Hrňa (O. Kovařčík), 46. Růžička (Vrána) – 4. Schneider (Mueller, Zámorský). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek – Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Bez diváků.
Třinec: Štěpánek – Gernát, Doudera, Musil, Dravecký, Adámek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Stránský – Rodewald, Špaček, Leier – Kurovský, Marcinko, Hrehorčák – Hrňa, M. Kovařčík, Kofroň – O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu