Růžička už zase hraje a pomohl Ocelářům k výhře

Martin Růžička nastoupil poprvé od dubna k mistrovskému zápasu a přihrávkou pomohl Třinci k výhře 3:2 v Pardubicích. Opět zářil Wojtek Wolski, který si připsal dvě branky a asistenci. Zápas rozhodl v čase 51:14 Ondřej Kovařčík.

Martin Růžička odehrál dobré utkání - v základní hrací době připsal gól a dvě přihrávky, poté rozhodl rozstřel. Archivní foto: Petr Rubal

„Jsem hlavně rád, že jsme urvali všechny body,“ uvedl Růžička, který si v letní přípravě poranil Achillovu šlachu. „Byl jsem na hokej hodně nadržený a občas jsem proto protahoval střídání. Abych řekl pravdu, nevěděl jsem, co od toho teď čekat, protože nikdy předtím jsem nebyl tak dlouho mimo. Už na tréninku jsem si ale vyzkoušel, že noha drží a mám teď za sebou první zápas. Uvidíme, jak bude doléčené místo dál reagovat,“ dodal.

„Byl jsem na hokej hodně nadržený a občas jsem proto protahoval střídání.“Třinecký útočník Martin Růžička

Růžička nastupoval v elitní řadě po boku Wolského, který skóroval od příchodu do Třince ve všech čtyřech zápasech a nasbíral v nich deset bodů (7+3). „Hraje výborně a neskutečně nám pomáhá. Padá mu to tam, vím, jak to chutná. Je to strašně šikovný hráč, který umí zakončit. Prokazoval tu už v Rusku a předtím dlouho v Americe. Je skvělé, že ho máme v kádru,“ řekl Růžička na adresu Wolského.

Třinec prohrával po teči Patrika Poulíčka, ale v polovině utkání vyrovnal v přesilové hře Wolski po přihrávce Růžičky. Kanadský útočník otočil skóre z trestného střílení, který rozhodčí nařídil za sevření puku domácího hráče v brankovišti. Wolski s ledovým klidem vymíchal gólmana Pavla Kantora. Poulíček na začátku třetí třetiny vyrovnal, ale z úniku dva na jednoho udeřil Kovařčík.

„Pro nás to bylo náročné utkání. Víme, že Pardubice hrají o všechno. Nemohli jsme se dostat do zápasu, špatně jsme bruslili a napadali. Před druhou třetinou jsme si něco řekli v kabině a padlo to na úrodnou půdu, hráli jsme skvěle a dostávali soupeře pod tlak. Škoda jen, že jsme neproměňovali šance, ale naštěstí jsme to zlomili v přesilovce. Na začátku třetí třetiny jsme dostali rychlý gól a kluci byli zaskočení, ale makali a bojovali až na hraně a nakonec jsme to zvládli,“ zhodnotil zápas asistent trenéra Marek Zadina.

Třinec hostí v nedělí od 15.00 vedoucí Liberec. „Původně bylo v plánu, že bych poprvé nastoupil právě proti Liberci. Na první domácí zápas po tak dlouhé době se strašně těším. Bude to repríza finále, měl by to být super hokej. Nemůžu se dočkat na domácí arénu a na fanoušky, kteří nás poženou. Bude to doufám kvalitní zápas, který nás prověří,“ řekl k utkání Růžička.

Pardubice – Třinec 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. Poulíček (Holland, Látal), 42. Poulíček (Kusý, Holland) – 30. Wolski (Růžička, Stránský), 37. Wolski z trestného střílení, 52. O. Kovařčík (Wolski, Roth). Rozhodčí: Pražák, Veselý – Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 7294.
Třinec: Kváča – Krajíček, Doudera, Galvinš, Musil, Roth, Gernát – Růžička, Vrána, Wolski – Hrňa, Marcinko, Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký, Polanský, Adamský – od 21. navíc Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Další zprávy z regionu