Šťastný odraz od Musilovy brusle zajistil Ocelářům mečbol

Třinečtí hokejisté vyhráli ve Vítkovicích 2:1 a ve čtvrtfinále vedou 3:0 na zápasy. Třinec zlomil utkání na svou stranu ve 45. minutě šťastným odrazem od brusle Davida Musila a ve čtvrtek (24. 3.) se může stát prvním semifinalistou play off.

David Musil (vpravo) je svátečním střelcem a v play off skóroval poprvé od roku 2019. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Výsledek mě těší. Vítězství je pro nás důležité, stav 3:0 na zápasy je super. I když náš výkon se mi moc nelíbil, dvě třetiny to nebylo ono,“ uvedl třinecký trenér Václav Varaďa. „Po brance v třetí třetině už jsem ale na hráčích viděl, že to dneska dáme. Hráli jsme potom zodpovědně, nepouštěli jsme domácí do velkých šancí. Bylo to opět vyrovnané, urputné utkání a byli jsme malinko šťastnější.“

„Je to play off a nastavené tak, že oba týmy dobře brání a hlídají si předbrankové prostory. Nám to nevadí, hlavně, že máme další vítězství.“Erik Hrňa

Skóre otevřel ve 29. minutě Hrňa, který na hranici brankoviště usměrnil přihrávku Chmielewského za záda Stezky. Domácí vyrovnali ještě v prostřední třetině trefou Bernovského v přesilové hře. Zápas rozhodl sváteční střelec. Michal Kovařčík si šikovným manévrem vytáhl gólmana Stezku z branky a ze střely švihem orazítkoval všechny tři tyčky. Puk se vrátil do hry a od brusle Musila putoval do sítě.

„Oni měli zase minulý zápas štěstí u nás, kdy se jim nahozený puk odrazil před bránu. To k hokeji patří. Musíte mít i trochu štěstí a teď jsme ho měli my. I když jsme v té akci měli i smůlu. Míša Kovy to udělal parádně, ale trefil tyčky,“ řekl Hrňa.

První třetina opět skončila bez gólů a v každém ze tří duelů padly shodně tři branky. „Začátky jsou opatrné. Nikdo nechce inkasovat jako první, všichni se soustředí na obranu, a proto rozhodují jeden dva góly. Nám to vyhovuje, nechceme hrát hurá hokej,“ podotkl Hrňa. „Je to play off a nastavené tak, že oba týmy dobře brání a hlídají si předbrankové prostory. Nám to nevadí, hlavně, že máme další vítězství.“

Třinec se může už příště stát prvním semifinalistou. I před třemi roky vyřadil Vítkovice hladce 4:0 na zápasy. „Nemají co ztratit a určitě na nás vletí. Budeme se zase snažit hrát zodpovědně, abychom nedělali chyby a klidně, ať to rozhodne zase jeden gól,“ dodal Hrňa.

Vítkovice – Třinec 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Bernovský (Hruška, Lakatoš) – 29. Hrňa (Chmielewski, Marcinko), 45. Musil (M. Kovařčík, O. Kovařčík). Rozhodčí: Šindel, Veselý – Kis, Komárek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 7435. Stav série: 0:3.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Doudera, Kundrátek, Musil, Zahradníček, Zbořil – Růžička, Vrána, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Svačina – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Dravecký. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu