Svačina zařídil Ocelářům v nájezdech druhý bod. Boleslav gól reklamovala

Třinečtí hokejisté zdolali Mladou Boleslav 1:0 po nájezdech a vedou v semifinále 2:0 na zápasy. Duel rozhodl Vladimír Svačina, který proměnil v rozstřelu oba pokusy. Jeho vítězný nájezd ze šesté série ale podle hostů neměl platit.

Vladimír Svačina proměnil v rozstřelu oba nájezdy a zařídil Třinci výhru. Foto: Petr Rubal

Gólman Gašper Krošejl proti Svačinovi vyjel a vystrčil hokejku. Třinecký útočník si toho ale včas všiml, kličkou si jej objel a zakončil do prázdné branky. Hosté reklamovali, že přitom puk na chvíli směřoval dozadu.

„Když jedu s pukem, tak také s ním míchám dopředu dozadu. Za mě gól. Ale jistý si nejsem.“Vladimír Svačina

„Nájezdy jezdím celkem pomalu, takže jsem na to stihl zareagovat. Nechci spekulovat, jestli jsem udělal pohyb dozadu, nebo ne. Od toho jsou jiní. Ale vyhýbal jsme se jeho hokejce, a to svou hokejkou a udělal s ní pohyb dozadu. Když jedu s pukem, tak také s ním míchám dopředu dozadu. Za mě gól. Ale jistý si nejsem,“ uvedl Svačina.

„Nejsem přesvědčený, že byl nájezd regulérní,“ ohradil se hostující trenér Radim Rulík. „Regule říkají, že se nesmí kotouč vrátit zpátky, že musí jít ve směru dopředu, a to se nám nepozdávalo,“ podotkl.

Svačina se prosadil ze střely i v první sérii, za hosty vyrovnal ve třetím kole Kousal, což byl jediný gól, jaký brankář Ondřej Kacetl inkasoval. Jinak jej i v součtu s loňským play off Mladá Boleslav nepřekonala ze hry 220 minut. „Chytá fantasticky. My mu musíme pomáhat co nejvíce, protože těch gólů v sérii moc nepadne. V Bolce to bude podobné jako tady v Třinci,“ podotkl Svačina.

Oceláři si prozatím poradili i s Milošem Kelemenem, který je se sedmi góly nejlepším střelcem play off. „Co si všímám, tak na nás nasazují nejkvalitnější beky, jaké mají, a je to těžší. Je to na nás a na celém útoku, abychom se s tím vyrovnali. Ale vytváříme si šance a věřím, že to prolomíme,“ uvedl Kelemen. Ze stavu 0:2 si nedělal těžkou hlavu. „Nic se neděje, jedeme domů a pokusíme se vyrovnat na 2:2. Neskládáme zbraně, série je pořád na začátku,“ dodal.

Třinečtí hokejisté ale vyhráli v play off prozatím všech šest zápasů, ve kterých Kacetl pustil jen tři góly. „Jak s Vítkovicemi, tak teď je to zase urputné, rozhodují maličkosti. Zase to bylo o jednom gólu. Naštěstí jsme ho dali my. Vedeme 2:0, a to je to jediné, co nás teď zajímá,“ podotkl Svačina.

Série pokračuje ve čtvrtek a v pátek na ledě Mladé Boleslavi.

Třinec – Mladá Boleslav 1:0 po samostatných nájezdech
Rozhodující nájezd Svačina. Rozhodčí: Stano (SR), Veselý – Brejcha, Špůr. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno).
Třinec: Kacetl – Marinčin, Doudera, Kundrátek, Musil, Adámek, Zahradníček – Růžička, Vrána, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Svačina – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Dravecký. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu