Třinec nepoložil kuriózní gól a Spartu zdolal po nájezdech

Třinečtí hokejisté porazili na svém ledě Spartu Praha 5:4 po nájezdech. Nerozhodil je ani laciný gól Ondřeje Kacetla, jehož překonal Milan Jurčina střelou z obranného pásma. Rozstřel rozhodl Martin Růžička.

Martin Růžička odehrál dobré utkání - v základní hrací době připsal gól a dvě přihrávky, poté rozhodl rozstřel. Archivní foto: Petr Rubal

Oceláři po první třetině prohrávali 0:1, ale ve druhé otočili na 2:1. Vyrovnávací gól vstřelil Rodewald, který se v třineckém dresu trefil poprvé. Růžička poté využil špatné rozehrávky gólmana Machovského a ve třetí třetině odskočili Oceláři na 3:1 a 4:2. Třetí gól dal Marcinko v přesilovce pět na tři. Stránský si ve 45. minutě upevnil střelou z mezikruží a 23. trefou v sezoně vedení v tabulce kanonýrů. Sparta ale brzy vyrovnala.

„Jsem rád, že jsme potvrdili výkon z minulého zápasu s Hradcem Králové (3:1). Za vítězstvím jsme si šli jako tým, každý do jednoho chtěl stoprocentně uspět.“Třinecký útočník Martin Růžička

„Takové zápasy musí bavit každého. Padlo spoustu branek, byly tam zvraty ve skóre. Jsem rád, že jsme potvrdili výkon z minulého zápasu s Hradcem Králové (3:1). Za vítězstvím jsme si šli jako tým, každý do jednoho chtěl stoprocentně uspět. Škoda, že jsme dvoubrankové vedení neudrželi, ale jsme rádi i za dva body,“uvedl Růžička.

Jurčina vystřelil z pravého kruhu obranného pásma. Puk letěl celou dobu vzduchem a v poslední fázi se zvedl nad lapačku Kacetla. Třineckého brankáře ale kuriózní gól z 51. minuty na 4:4 nepoložil, v dalším průběhu už neinkasoval a v nájezdech ho nepřekonal žádný ze čtyř sparťanských hráčů. „Takových gólů, jaký dostal, se asi moc nevidí, ale padají. Stane se. Na nás bylo, abychom šli dál a oklepali se. Ondra jinak chytal výborně a jsem rád, že nám pomohl v nájezdech,“ podotkl Růžička.

Třinec v sezoně vyhrál nájezdy poprvé, předtím třikrát neuspěl. Růžička patřil k těm, co se nemohl prosadit, i proto zvažoval změnu. Nakonec ale opět provedl svůj typický a oblíbený blafák do bekhendu. „Přemýšlel jsem, co udělám. I na střídačce jsem říkal, že možná zkusím střelu, aby to gólman nečekal. Jak jsem si přibrzdil, viděl jsem Machyho, že šel betonem dolů, tak jsem to zkusil opět do bekhendu,“ vysvětlil.

Rozhodčí v úvodních dvou třetinách vyloučili jediného hráče, ale poté se souboj vyostřil. Spor Marcinka s Buchtelem skončil v závěru základní hrací doby hromadnou strkanicí. Chvilku předtím se Musilovi nelíbilo vyloučení za zákrok na Řepík. Sparťanský útočník naznačoval gestem, že byl trefen loktem do hlavy a ze střídačky se ještě hádal i s třineckým trenérem Václavem Varaďou. „Střetly se dva vynikající týmy, žádný nechtěl prohrát. K tomu emoce patří,“ vysvětlil Růžička.

Oceláři snížili výhrou ztrátu na Spartu na rozdíl tří bodů, k tomu mají dva zápasy k dobru. Další utkání odehrají tuto středu v Litvínově.

Třinec – Sparta Praha 5:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 2:3 – 0:0)
Branky nahrávky: 28. Rodewald (Kundrátek, Jaroměřský), 35. Růžička, 42. Marcinko (Vrána, Růžička), 45. Stránský (Růžička, Doudera), rozhodující sam. nájezd Růžička – 12. Buchtele (Pech, Říčka), 42. Pech, 48. Říčka (Pech, Němeček), 51. Jurčina (Tomášek, Sukeľ). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:5, navíc Musil (Třinec) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Třinec: Kacetl – Gernát, Doudera, Adámek, Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Stránský – Hrňa, M. Kovařčík, Leier – Dravecký, Marcinko, Hrehorčák – Kurovský, Rodewald, Kofroň. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu