Třinec oplatil Vítkovicím porážku, derby opět nabídlo drama

Třinečtí hokejisté oplatili Vítkovicím dva týdny starou porážku a na jejich ledě zvítězili 6:4. Po dvou gólech se na výhře podíleli Vladimír Roth a Vladimír Dravecký. Oceláři se vyhoupli do čela, mají ale odehráno o tři zápasy více než druhý Liberec.

V brance Třince nastoupil Petr Kváča a na střídačce mu kryl záda Nick Malík, protože Patrik Bartošák je zraněný. Foto: Petr Rubal

Třinec v předchozím derby s Vítkovicemi ztratil v posledních pěti minutách dvoubrankový náskok a prohrál 3:4. Také tentokrát přinesl zápas divoký průběh a dramatickou koncovku. Oceláři vedli ve 21. minutě 3:0 a na začátku třetí třetiny 5:2, ale soupeř se pokaždé dotáhl na rozdíl jediné branky. Výsledek pojistil až v předposlední minutě Dravecký gólem do prázdné branky.

„Před zápasem jsme si říkali, že už potřebujeme venku sebrat nějaké body.“Třinecký obránce Vladimír Roth

„Takto jsme si to nepředstavovali. Ulétli jsme na dva tři góly, ale místo, abychom to zklidnili a hráli v pohodě, tak jsme jim vždycky nabídli nějaké kontaktní góly. Máme prostě na čem pořád pracovat. Je začátek sezony a sami dobře víme, že ještě tomu něco chybí,“ uznal v rozhovoru s novináři Roth, který vstřelil obě branky v přesilových hrách.

Tou druhou zvyšoval v úvodu třetí třetiny na 4:2 a vzápětí přidal z přečíslení pátý gól Michal Kovařčík. „Když jsme dali na 5:2, tak jsem už začal myslet, že ten závěr bude trošku v klidu a že s takovým mužstvem, jaké máme, si to pohlídáme. Ale dostali jsme takový gól negól a dostali Vítkovice do hry. Nechci říkat, že jsme polevili. Ani si nemyslím, že bychom nebyli plně koncentrovaní, ale vždycky tam Vítkovicím něco spadlo. Ty góly byly takové divné. Nechci říct, že by si je domácí nezasloužili, ale občas se jim povedly šťastné branky,“ vysvětlil Roth.

Třinec ještě neztratil v této sezoně doma ani bod, venku ale vyhrál až na pátý pokus. „Před zápasem jsme si říkali, že už potřebujeme venku sebrat nějaké body. Minulý rok se nám tam celkem dařilo. Letos jsme to nějak nemohli nastartovat, takže jsme rádi, že jsme poprvé venku vyhráli. Teď už bychom mohli sbírat body častěji, kvalitu na to máme. Věřím tomu,“ uzavřel.

Další zápas sehrají Oceláři tuto neděli doma od 15.00 proti Karlovým Varům.

Vítkovice – Třinec 4:6 (0:2, 2:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 32. Dej (Bukarts, Roman), 38. Bukarts z trestného střílení, 45. Černý (Roman), 53. Roman (Trška, Bukarts) – 7. Doudera (Nestrašil, Stránský), 17. Roth (Doudera, Nestrašil), 21. Dravecký (Musil, Marcinko), 43. Roth (Doudera, Nestrašil), 45. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Hrehorčák), 59. Dravecký (Galvinš). Rozhodčí: Mrkva, R. Svoboda – Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 6:3. Využití: 2:2. Diváci: 6306.
Třinec: Kváča – Gernát, Roth, Galvinš, Musil, Krajíček, Doudera – Nestrašil, Vrána, Stránský – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařík, Hrehorčák – Chmielewski, Polanský, Adamský. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu