Třinec postoupil do finále bez boje, v Plzni se vyskytl koronavirus

Třinečtí hokejisté postoupili bez boje do finále Poháru Generali České pojišťovny. Oceláři se původně měli střetnout s Plzní, v jejímž klubu se ale vyskytl koronavirus, a proto byla série zrušena.

Třinec vyřadil Plzeň loni v cestě za titulem. Západočeský klub proto cítil před sérií zvýšenou motivaci a jeho hráči prohlašovali, že mají Ocelářům co vracet. Archivní foto: Petr Rubal

Třinec do Plzně ani neodcestoval. Západočeši den před zápasem informovali, že probíhá v klubu testování na koronavirus a že vyčká na výsledky i pokyny krajské hygienické stanice. Utkání bylo nejdříve odloženo, než se zjistilo, že 28 jeho hráčů, členů realizačního týmu a dalších zaměstnanců mělo pozitivní test.

„Uvažovali jsme i o jiných řešeních, ale vyhlášená karanténní opatření je neumožňují. Proto jsme zvolili model, který umožní soutěž dohrát tak, aby nezasahovala do programu extraligy.“Ředitel soutěže Josef Řezníček

Stejný osud potkal i Liberec, který potvrdil šest osob s nemocí covid-19. Také jeho série s Pardubicemi byla zrušena, aby se soutěž stihla dohrát ještě před startem extraligy. Její úvodní kolo začne ve čtvrtek 17. září dvěma zápasy. Všichni čtyři semifinalisté s rozhodnutím vedení soutěže souhlasily.

„Uvažovali jsme i o jiných řešeních, ale vyhlášená karanténní opatření je neumožňují. Proto jsme zvolili model, který umožní soutěž dohrát tak, aby nezasahovala do programu extraligy,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel soutěže Josef Řezníček. „V každém případě chci ocenit nasazení, s nímž kluby k letní novince přistoupily. Všichni účastníci se shodují v tom, že pohárová utkání mají výrazně vyšší náboj, atraktivitu i kvalitu než běžné přípravné zápasy,“ doplnil.

Hrát se bude proto rovnou finále mezi Pardubicemi a Třincem. První utkání se odehraje ve středu 9. září od 18.20 ve Werk Areně a přímým přenosem jej odvysílá ČT sport. Odveta se uskuteční 12. září v Pardubicích od 15.30 před kamerami O2 TV.

„Mrzí mě, že se nemohly odehrát dvě kvalitní série. Oba týmy, tedy Plzeň a Liberec, mají v kádru velmi kvalitní hokejisty. Teď se potýkají s onemocněním a nařízenou karanténou. Ta situace se ale musela nějak rozseknout, zrušení semifinále je tedy to východisko, jak odehrát další hodnotná utkání před startem extraligy,“ uvedl třinecký trenér Václav Varaďa. „Teď se těšíme na dva zajímavé zápasy s Pardubicemi,“ podotkl.

Další zprávy z regionu