Třinecký oddíl házené si po 18 letech zvolil nového předsedu

Třinecký oddíl házené mění po osmnácti letech svého předsedu. Vladislav Balwar odstoupil ze zdravotních důvodů a v čele ho vystřídal Jan Zamarski, který chce navázat na činnost svého předchůdce a soustředit se hlavně na mládež.

Přestože byl Jan Zamarski zvolen za nového předsedu třineckého oddílu házené, chce pokračovat i jako trenér u mládeže. Foto: archiv J. Zamarského

„Je pro mě čest i závazek, že můžu vést jeden z nejstarších sportovních oddílů v Třinci, který má už pětašedesátiletou tradici,“ uvedl Zamarski. „Žádnou radikální změnu neplánuju. Chci pokračovat ve směru, jakým se ubíral Vladek. Myslím si, že udělal za osmnáct let velký kus práce, který doceníme až časem. Přál bych si, abychom fungovali podobně jako pod jeho vedením, kdy jsme většinu rozhodnutí klubu dělali kolektivně ve skupince asi sedmi lidí,“ dodal.

„Je pro mě čest i závazek, že můžu vést jeden z nejstarších sportovních oddílů v Třinci, který má už pětašedesátiletou tradici.“Nový předseda třinecké házené Jan Zamarski

Zamarski propadl házené ve dvanácti, kdy ho do oddílu přivedli spolužáci. Později se stal kapitánem týmu, trenérem mládeže i mužů a v poslední době už v klubu vypomáhal také jako organizační pracovník. Podle svých slov něco na způsob sportovního manažera.

„I proto mě navrhli do pozice předsedy, protože jsem byl nejčastěji v kontaktu s lidmi ze svazu na republikové a krajské úrovni. Také jsem nejvíce komunikoval se zástupci i trenéry dalších klubů. Zároveň dobře vím, jak to v našem oddílu chodí. Dali mi čas na rozmyšlenou, ale přemlouvat mě nemuseli. Házená mě od mých dvanácti let naplňuje a na třineckém oddíle mi záleží, proto jsem nabídku přijal,“ vysvětlil Zamarski. Dodal, že hlasování bylo na členské schůzi oddílu pouhou formalitou a že ani neměl protikandidáta.

U trénování chce ale zůstat dál. S Janou Zamarskou vede starší žákyně. „Házenou žiju, baví mě. Sleduju mistrovství světa, Ligu mistrů i českou extraligu. Jezdím s dcerkami často i na zápasy do Poruby nebo Karviné. Bedlivě sleduju už rozcvičky a zvažuju, co by se dalo použít u nás. Jsem házenou posedlý. Jen papírovat bych nemohl,“ pousmál se.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku. Jan Zamarski například v rozhovoru tvrdí, že by přerušení mládežnického sportu nemělo mít vliv na členskou základnu v třineckém oddíle házené, která předtím stoupala. Vysvětluje, co stojí za zvýšeným zájmem a popisuje další plány. Prozrazuje také, že by si přál, kdyby se v horizontu deset zavedlo i družstvo žen.

Další zprávy z regionu