V Třinci proběhne o víkendu NHL Global Fan Tour

Dva dny plné hokejových aktivit proběhnou 27. a 28. června na ploše Werk Areny. Součástí oficiální NHL Global Fan Tour jsou navíc i setkání s úspěšnými českými hráči nebo besedy se zajímavými hosty. Vstupné se neplatí.

Návštěvníci si můžou například otestovat rychlost i přesnost své střelby nebo práci s holí na Super Dekeru. Vybudováno bude nafukovací hřiště pro zápasy bez bruslí. Nebude chybět ani koutek s PlayStationem a počítačovou hrou NHL 20 pro měření sil v esportovém prostředí nebo Stiga hokej. V obou dnech akce potrvá od 10 do 17 hodin.

„Zatím jsme jediným evropským městem, kde se letos akce uskuteční, a myslím, že se všichni hokejoví fanoušci mají na co těšit. Pro děti by to mohlo být krásné zakončení školního roku.“Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek

„Je pro nás obrovská čest, že NHL Global Fan Tour letos dorazí právě do Třince. Zatím jsme jediným evropským městem, kde se letos akce uskuteční, a myslím, že se všichni hokejoví fanoušci mají na co těšit. Pro děti by to mohlo být krásné zakončení školního roku,“ uvedl k chystané akci sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Besedy se zúčastní například Pavel Palát a Jozef Daňo, jejichž děti Ondřej Palát a Marko Daňo hrají v NHL. Radim Polášek prozradí, jak probíhá letní příprava českých hráčů z NHL. Sportovní psycholog Václav Petráš bude v diskusi probírat témata zvládání nervozity, rozvoj sebedůvěry nebo zlepšení výkonnostní konzistence.

Potkat v třinecké aréně budete moci například olympijského vítěze z Nagana a dvojnásobného mistra světa Davida Moravce nebo třinecké rodáky Lukáše Jaška s Rostislavem Maroszem. Akci navštíví také Petr Kalus, který do zámořské NHL nakoukl v dresu Bostonu Bruins. Kompletní časový harmonogram besed i seznam hostů a jejich autogramiád upřesní klub na svých na sociálních sítích.

Další zprávy z regionu