Varaďa potvrdil, že by u Ocelářů mohl po sezoně skončit. Vedení už oslovil

Trenér třineckých hokejistů Václav Varaďa potvrdil po prohře v Hradci Králové, že i přes platnou smlouvu, kterou s Oceláři má do roku 2027, by mohl v klubu na vlastní žádost po této sezoně skončit. Důvody nespecifikoval.

Trenér Václav Varaďa podepsal s Oceláři loni sedmiletou smlouvu. Ilustrační foto: ba

„Je pravda, že jsem vedení oslovil,“ řekl Varaďa po zápase. „Poprosil bych o shovívavost a nějakým způsobem o čas, který tahle záležitost potřebuje. Vyjádřím se na svém blogu zítra nebo pozítří, kde malinko více odkryju karty, ale budu čekat na návrat majitele klubu (Jána Modera), který by měl být v prvním týdnu v lednu zpátky. Tam se bude řešit, co dál,“ doplnil.

„Poprosil bych o shovívavost a nějakým způsobem o čas, který tahle záležitost potřebuje. Vyjádřím se na svém blogu zítra nebo pozítří, kde malinko více odkryju karty, ale budu čekat na návrat majitele klubu (Jána Modera), který by měl být v prvním týdnu v lednu zpátky. Tam se bude řešit, co dál.“Václav Varaďa

Varaďa prodloužil smlouvu s Oceláři loni, zároveň se stal šéftrenérem. „Jsme zaskočeni, že i přes sedmiletý kontrakt nyní společně řešíme další budoucnost Václava Varadi v naší organizaci, protože se rozhodl na konci sezony odejít. Jeho uvolnění může proběhnout za jasně daných podmínek, které jsou obsaženy ve smlouvě, jejíž obsah nebudeme zveřejňovat,“ uvedl na klubovém webu viceprezident klubu Jan Czudek.

Varaďa převzal Oceláře po sezoně 2016/17 a s mužstvem skončil pokaždé do třetího místa po základní části. Ve všech třech play off dovedl tým do finále, dvakrát se radoval z titulu (2019 a 2021).

„Václav Varaďa je nejúspěšnější trenér v klubové historii. Během svého dosavadního angažmá v rámci organizace dosáhl velkých sportovních úspěchů. Trvale se snaží rozvíjet potenciál našich hráčů a organizace v souladu se svým trenérským rozvojem,“ řekl Czudek. I aktuální sezonu má Třinec velmi dobře rozehranou, tabulku vede o pět bodů. „Věříme, že s týmem letos opět směřuje k obhajobě extraligového titulu, a jsme přesvědčeni, že Václav Varaďa udělá pro úspěch organizace v probíhající sezoně maximum,“ dodal viceprezident.

V podobném duchu mluvil po zápase v Hradci i trenér Varaďa. „Soustředím se s Třincem na zbytek sezony. Věřím, že to máme dobře rozběhlé, a pokud budeme zdraví, tak máme šanci se dostat tam, kde si všichni přejeme,“ podotkl kouč. Dodal, že hráčům oznámil svůj záměr ve stejný den jako vedení. „Samozřejmě nejásali, ale potřebovali znát pravdu a vědět důvod, než se to dostane úplně ven,“ řekl.

Třinci chybělo v Hradci devět hráčů. Příčinou je silná viróza
Jeho svěřenci podlehli v souboji dvou nejlepších týmů v Hradci Králové 1:5. Oceláři postrádali devět hráčů ze základní sestavy a zápas ztratili v rozmezí 24. až 32. minuty, v níž domácí vstřelili první tři góly utkání. Naději dodal týmu Růžička na začátku třetího dějství výstavní ranou v přesilové hře. Soupeř ale zlomil odpor Třince při hře pět na tři a v závěru ještě podtrhl výhru pátým gólem.

„Hradec si zasloužil vyhrát. Tahali jsme za kratší konec, i když jsme se malinko nadechovali ve třetí třetině, ve které jsme dali gól a cítili šanci přidat další. Ale udělali jsme dva hrubé fauly a tím jsme si vzali šanci na nějaký bodový zisk. V globálu to tým odmakal, ale soupeř hrál lépe než my a proto bere tři body,“ uznal Varaďa.

Už minule chyběli v sestavě Třince proti Brnu obránce Adámek a útočníci Chmielewski, Roman, Nestrašil, Hrňa, Kurovský a Michal Kovařčík. Proti Hradci navíc nenastoupil ani Vrána a Ondřej Kovařčík. „Co mám informaci, žádný z chybějících hráčů nemá covid. Prožívají teď těžké chvíle se silnými virózami. Nevíme, kdy se nám vrátí, ale byli bychom rádi, kdyby to bylo co nejdříve,“ upřesnil kouč.

Třinec odehraje příští zápas 30. prosince, kdy hostí od 17.00 Kladno s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem.

Hradec Králové – HC Oceláři Třinec 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Lev (Blain), 27. Lev (Šalda, Oksanen), 32. Smoleňák (Oksanen, McCormack), 53. Oksanen (Lev, Smoleňák), 56. Nedomlel (Štohanzl, Perret) – 43. Růžička (Kundrátek). Rozhodčí: Šír, Úlehla – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Třinec: Mazanec – Marinčin, Doudera, Kundrátek, Musil, Zahradníček, Jaroměřský, Michálek – Růžička, Marcinko, Daňo – Ramik, Szturc, Šedivý – Dravecký, Jobánek, Hrehorčák – Kofroň, Matěj, Christov. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu