Varaďa prodloužil smlouvu o sedm let. Nově je i šéftrenérem

Václav Varaďa se dohodl s Třincem na novém sedmiletém kontraktu. Na starosti má už nejen áčko, ale bude dohlížet i nad tréninkovým směřováním všech družstev pod hlavičkou Ocelářů. Frýdkem-Místkem počínaje a přípravkou konče.

Václav Varaďa dovedl minulý rok Oceláře k mistrovskému titulu. Archivní foto: Petr Rubal

„Pro mě je to velké ocenění mé předchozí práce a jsem rád, že jsem dostal takovou důvěru. S vedením jsem našel společnou řeč v tom, jak si všichni představujeme, aby to v klubu fungovalo. Myslím, že se ukázalo, že pokud se pracuje na maximum a dělají se správně dílčí kroky, tak se úspěch dostaví. Vážím si takové důvěry a budu se snažit naplňovat jednotlivé cíle, aby všichni byli spokojení, aby i mladí hráči dostávali šanci v A týmu. Samozřejmě za předpokladu, že na to budou hokejově a fyzicky mít,“ uvedl Varaďa.

„Pro mě je to velké ocenění mé předchozí práce a jsem rád, že jsem dostal takovou důvěru. Myslím, že se ukázalo, že pokud se pracuje na maximum a dělají se správně dílčí kroky, tak se úspěch dostaví.“Šéftrenér Ocelářů Václav Varaďa

Dodal, že cítí velkou zodpovědnost. „Ať už směrem ke klubu, tak k fanouškům. Pozice šéftrenéra je důvěra a zároveň závazek, aby v rámci klubu byly věci logicky nastaveny tak, aby dávaly smysl. Přál bych si, aby vývoj hráčů v žákovských a v mládežnických kategoriích měl nějakou posloupnost, aby hráči hráli hokej, který je baví a také aby byl řád i v nastavení herních systémů, a to primárně v mládežnických kategoriích. To bylo něco, kde se styly našeho hokeje až tak nevyrovnávaly,“ pokračoval.

Chce, aby bylo více hráčů připraveno na posun do starších kategorií. „A my jim k tomu musíme vytvořit podmínky, aby měli správný růst, aby jejich vývoj byl podle našich představ a celá ocelářská cesta běžela dál,“ podotkl Varaďa, pod jehož vedením získala juniorka Ocelářů v roce 2016 historický první titul v klubové historii.

Úspěchy přibývaly. Varaďa ve své premiérové sezoně v pozici hlavního trenéra áčka dovedl Oceláře do finále (2018). O rok později se už radoval z titulu a byl také vyhlášen trenérem sezony. V uplynulém ročníku skončili jeho svěřenci na druhém místě po základní části, než byla sezona předčasně ukončena.

„Jsme rádi, že jsme se takto domluvili, byla to jedna z priorit tohoto období. Sedmiletá smlouva nám všem dává smysl pracovat koncepčně, a to rovnou na více úrovních. I proto jsme Vencu jmenovali nově také šéftrenérem celé organizace,“ vysvětluje sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Kontrakt na sedm let je v českých extraligových poměrech výjimečným. Podle Peterka to jen dokládá, jak si klub váží přínosu trenéra, který má ve své sbírce úspěchů také triumf s českou hokejovou reprezentací do 18 let na prestižním Memoriál Ivana Hlinky (2016). Kromě toho Varaďa koučoval v posledních dvou letech i českou juniorskou reprezentaci do 20 let.

Další zprávy z regionu