Vrcholí přípravy na MS juniorů, oficální píseň vytvořilo Lake Malawi

Organizační výbor juniorského MS v ledním hokeji začne od zítřejšího dne ve Werk Areně s finálními přípravami. Hlásí, že je prodáno osmdesát procent dostupných vstupenek a představil oficiální píseň turnaje.

Dnešní tiskové konference k MS juniorů se zúčastnil i generální ředitel TŽ Jan Czudek a Albert Černý, který s kapelou Lake Malawi vytvořil oficální píseň turnaje. Foto: Český hokej

Mistrovství světa začne 26. prosince a vyvrcholí 5. ledna. „Nyní musíme věnovat pozornost opravdu každému detailu, zkoordinovat jednotlivé sekce tak, abychom v arénách fungovali jako dobře namazaný stroj,” uvedla Markéta Šterbová, generální sekretářka organizačního výboru.

V třinecké skupině se představí obhájci titulu Finsko, Švédsko, Švýcarsko, Slovensko a Kazachstán. „Vidět zblízka obrovskou energii budoucích světových hráčů koncentrovanou na ledové ploše v Třinci, kde to hokejem žije, bude pro nás neskutečným zážitkem. Fanouškům kteréhokoliv z dvanácti utkání v třinecké Werk Areně přeji, aby se u nás cítili jako doma a aby si unikátní hokejový svátek náležitě užili,“ řekl Jan Czudek, generální ředitel Třineckých železáren, které jsou partnerem šampionátu.

„Fanouškům kteréhokoliv z dvanácti utkání v třinecké Werk Areně přeji, aby se u nás cítili jako doma a aby si unikátní hokejový svátek náležitě užili.“Generální ředitel TŽ Jan Czudek

V Třinci se světový hokejový šampionát uskuteční poprvé. „Už se moc těšíme. Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji juniorů překoná všechny sportovní události, které se u nás dosud odehrály, a troufám si říci, že i do budoucna odehrají. Třinec fandí sportu a hokeji zvlášť, a věřím, že tuto výjimečnou sportovní událost v našem městě po všech stránkách ustojíme. Přeji organizátorům hladký průběh celého mistrovství a všem fanouškům jedinečný sportovní zážitek!” řekla Věra Palkovská, primátorka města Třinec.

Oficiální píseň zazní poprvé v celé své kráse na slavnostním zahájení 26. prosince. Vytvořila ji kapela Lake Malawi úpravou své skladby Friend of a Friend, s níž soutěžila v Eurovizi. „K hokeji jsem měl už jako kluk blízko. Z Třince pocházím, moje maminka je zubařka a kdysi spravovala chrup bývalým třineckým hokejistům, jakými byli Kaděra, Daňo nebo Sekeráš, a nosila mi jejich kartičky,“ popsal svůj vztah k hokeji frontman kapely Albert Černý.

Na atraktivní utkání je už jen minimum vstupenek
Vyprodány jsou všechny zápasy českého a slovenského týmu. Na další utkání se ale ještě lístky dají sehnat. Ceny jsou na utkání základní skupiny rozdělené do tří kategorií podle atraktivity – 140, 240 a 290 korun. K dispozici jsou neustále také vstupenky na důležitá čtvrtfinále, dvě z nich se odehrají v Třinci 2. ledna. Stojí 290 korun.

„Je to mistrovství světa a během života se moc často nepoštěstí, že se koná tak blízko. Ani lístky nestojí tolik, jsou dokonce levnější než na zápasy extraligy a kvalitou budou utkání srovnatelná. Určitě bych každému doporučil, aby se šel podívat. Zápasy jsou živelnější, lítá se nahoru dolů a padá více gólů, protože jejich hra není svázaná tolik taktikou. Juniorský hokej je podle mě na pohled častokrát atraktivnější než dospělý,“ vysvětlil třinecký útočník Jan Hladonik, který startoval na posledním MS juniorů.

Organizační výbor zároveň upozorňuje fanoušky na důležitý detail. „Vstupenky zakoupené prostřednictvím internetu, takzvané e-tickety, si musí každý fanoušek vytisknout a při vstupu do arény předložit ke kontrole. Čtení z mobilních telefonů nebude možné,“ dodala Markéta Štěrbová.

Další zprávy z regionu