Výstavní gól Rodewalda Ocelářům nestačil, série je vyrovnaná

Třinečtí hokejisté podlehli Mladé Boleslavi 1:3 a po dvou zápasech je tak semifinálová série vyrovnaná 1:1. Oceláři vedli výstavní trefou Jacka Rodewalda, soupeř v rozmezí 15. až 33. minutě třemi góly otočil.

Jediný gól Třince dal v utkání Jack Rodewald. Foto: Petr Rubal

„Ke konci první třetiny jsme lacině inkasovali, podobné chyby se nám stávaly proti Mladé Boleslavi i v utkáních základní části. Špatně jsme vystřídali a oni šli důrazně do branky. Od druhé třetiny to byl boj. Samozřejmě, pomohl jim druhý gól a my jsme s tím již nic i přes snahu nedokázali ve třetí třetině udělat. Hosté hráli obětavě, důrazně a do nějaké vážnější situace nás nepustili,“ uznal třinecký trenér Václav Varaďa.

„Nakopl je gól na 1:1. Zápas rozhodly maličké chyby, kterými jsme je pustili do brejku a z toho těžili. Musíme si to v příštích zápasech pohlídat.“Třinecký útočník Miloš Roman

Třetí branka platila, byť jí předcházelo postavení mimo hru. „Na to si challenge vzít nemůžeme. Jako trenér ale vidím, že jsme propadli v útočném pásmu, neměli jsme třetího hráče nahoře a z toho vznikl brejk. Sehráli to dobře, střela byla velmi dobrá,“ řekl třinecký kouč. O ofsajdu věděl. „Co nám pomůže, když rozhodčímu vyčiním? Odpustil by nám to? Jsou tam čtyři, udělali rozhodnutí a takhle to je,“ dodal smířlivě.

Jediný gól Třince dal Rodewald, ale stál za to. Kanadský útočník si u pravé tyčky sebral kotouč, odražený od zadního mantinelu po nepřesné střele Jaroměřského, a pohotovým zakončením mezi nohama otevřel skóre.

„Byla to krásná individuální akce, jak si puk potáhl zpoza brány a zakončil. Má to v sobě, dokáže být v takových situacích kreativní. Dokazoval to určitě i v Kanadě, když se probojoval do NHL,“ řekl třinecký útočník Miloš Roman o Rodewaldovi, který má na kontě deset startů za Ottawu Senators.

Mladá Boleslav ale ještě v úvodní třetině využila špatného střídání Třince a vyrovnala na 1:1. Zbývající dva góly dala ve 31. a 33. minutě během 112 sekund. „Nakopl je gól na 1:1. Zápas rozhodly maličké chyby, kterými jsme je pustili do brejků a z toho těžili. Musíme si to v příštích zápasech pohlídat,“ řekl Roman. „Také se musíme více tlačit do brány a jít si za těmi góly,“ podotkl.

Série pokračuje třetím duelem ve středu v Mladé Boleslavi. „Začíná se víceméně od znova, je to vyrovnaná série. Musíme se tam chovat zodpovědněji celých šedesát minut, být trpěliví a pohlídat si to, v čem jsou dobří,“ uzavřel Roman.

Třinec – Mladá Boleslav 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Rodewald (Jaroměřský, Špaček) – 15. Strnad (Stránský, Ševc), 31. Bičevskis (Strnad, Stránský), 33. Bernad (Jääskeläinen). Rozhodčí: Kika, Pešina – Lederer, Zíka. Vyloučení: 4:5, navíc Musil (Třinec) 10 min. Bez využití. Bez diváků. Stav série: 1:1.
Třinec: Kacetl – Gernát, Doudera, Jaroměřský, Musil, Kundrátek, Freibergs, Adámek – Růžička, Vrána, Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký, Roman, Hrehorčák. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu