Wolski ozdobil premiéru v dresu Ocelářů vítězným gólem

Třinečtí hokejisté zvítězili v Karlových Varech 2:1 v prodloužení. Pod obě branky se podepsal Wojtek Wolski – svou extraligovou premiéru ozdobil přihrávkou Ondřeji Kovařčíkovi na vyrovnávací gól a zápas rozhodl v čase 63:40.

Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek a Wojtek Wolski se dohodli na spolupráci na Spenglerově poháru. Foto: hcocelari.cz

„Jsem rád, že jsme vyhráli a že jsem mohl pomoct. Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas, vytvořili jsme si hodně šancí. Za výhru jsme šťastní, doufám, že se nám bude dařit i nadále,“ uvedl novinářům po utkání Wolski, který nastupoval ve středu prvního útoku. „Je vždy hezké, když vám kouč věří a když vám dá příležitost. Postupem času jsem se cítil lépe a lépe. Snad jsem nezklamal,“ dodal.

„Postupem času jsem se cítil lépe a lépe. Snad jsem nezklamal.“Třinecký útočník Wojtek Wolski

Wolski začal tuto sezonu v KHL. V Kunlunu ale začátkem prosince skončil a s třineckým klubem se domluvil na spolupráci na Spenglerově poháru. „Hokej jsem si moc neužíval. Byl jsem zraněný, hodně jsme cestovali, navíc jsem tři a půl měsíce vůbec neviděl rodinu. Potřeboval jsem změnu. V téhle části kariéry se chci hokejem bavit, tak jsem vzal nabídku, kde si můžu užívat hraní,“ vysvětlil Wolski. „Nejdřív jsem si myslel, že půjdu do Švýcarska, pak jsme ale začali mluvit s Třincem. Zdá se to jako nejlepší volba,“ dodal.‘

V první třetině byli vylučování jen Oceláři a jejich třetí faul potrestal Tomáš Rachůnek, který střelou z levého kruhu překonal Petra Kváču. Třinec vyrovnal ve 38. minutě. Wolski nabil mezi kruhy Matěji Stránskému, jehož střela se odrazila od Kovařčíka do branky. Zápas rozhodl Wolski individuálním průnikem, když na obranné modré čáře převzal puk, prosmýkl se mezi bránicí trojicí a bekhendem zavěsil puk pod břevno.

„Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli, hráli jsme velmi dobře. Škoda, že jsme neproměnili více příležitostí a možná by skóre i narostlo. Druhého bodu si velmi ceníme, protože proti Karlovým Varům se nám v této sezoně moc nevede. Vždy proti nám hrají velmi dobře,“ uvedl trenér Třince Václav Varaďa.

Karlovy Vary – Třinec 1:2 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Rachůnek (Gríger) – 38. O. Kovařčík (Stránský, Wolski), 64. Wolski (Roth, Kváča). Rozhodčí: Mrkva, Kika – Pešek, Malý. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 3932.
Třinec: Kváča – Kundrátek, Doudera, Galvinš, Musil, Roth, Zahradníček, Adámek – Stránský, Wolski, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Martynek – Szturc, Novotný, Adamský – Chmielewski, Polanský, Hrňa. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu