Zadinu si stáhl Detroit, i bez něj Oceláři ovládli derby

Třinečtí hokejisté deklasovali Vítkovice 6:0 i bez Filipa Zadiny, jehož si Detroit stáhl do zámoří. Oceláři položili základ výhry v přesilovkách, ve kterých udeřili čtyřikrát. Josef Kořenář chytil 28 střel a připsal si první nulu v sezoně.

Erik Hrňa (druhý zprava) vstřelil vítězný gól v čase 59:22. Archivní foto: Petr Rubal.

Skóre otevřel tečí Matěj Stránský a 17. gól sezony věnoval dědovi, který minulý týden umřel, a proto se třinecký útočník omluvil z reprezentační akce. V desáté minutě zvýšil z další početní převahy Hrňa. Brzy po přestávce se prosadil z dorážky Ondřej Kovařčík a po něm vyhnal Martin Růžička gólem na 4:0 z branky Miroslava Svobodu.

„Využili jsme první dvě přesilovky utkání, uklidnili jsme se a kontrolovali jsme zápas. Hrálo se nám lehce a myslím si, že to bylo po celý zápas vidět.“Martin Růžička

„Využili jsme první dvě přesilovky utkání, uklidnili jsme se a kontrolovali jsme zápas. Hrálo se nám lehce a myslím si, že to bylo po celý zápas vidět,“ uvedl oslavenec Růžička, který si v den 35. narozenin připsal tři body a posunul se do čela produktivity soutěže (9+24). Navíc v klubové historii vystřídal aktuálního sportovního manažera Ocelářů Jana Peterka na třetím místě v počtu získaných bodů v základní části (186+219). „Musím říci, že to byl dobrý den, všechno se hezky skloubilo,“ pousmál se.

Ještě před druhou přestávkou se prosadil Patrik Hrehorčák a nejvyšší výhru sezony korunoval druhým gólem v zápase Erik Hrňa. Oceláři deklasovali soupeře i bez obou posil ze zámoří, které se v Třinci rozehrávají před startem NHL a AHL. Filip Zadina odletí už tento týden do zámoří, Lukáš Jašek je na reprezentační akci, ale trenér Václav Varaďa zatím nemá informaci, že by si jej chtěl Vancouver stáhnout.

„Jsou tu kluci, kteří přišli z Frýdku. Čekají na šanci a jsou hladoví. Vždycky, když přišli, tak vidíme, že tu v klidu můžou hrát. Víme, že zapadnou do sestavy a do systému, který je jim známý. Byli s námi přes léto nebo s námi trénujou,“ řekl Matěj Stránský po utkání, ve kterém nastupovali ve čtvrté lajně David Kofroň, Radek Veselý a Daniel Kurovský. „Jejich odchody (Zadiny a Jaška) budou oslabení, ale je na dalších hráčích, aby se ukázali. Je to pro ně šance se prosadit a zůstat s námi,“ dodal.

Třinec bodoval i ve dvacátém utkání sezony, získal 53 z 60 možných bodů. V dalším kole změří síly tento pátek doma s Olomoucí od 17.00.

Třinec – Vítkovice 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Stránský (Gernát, Růžička), 10. Hrňa (Růžička, Gernát), 23. O. Kovařčík (Kurovský, Kundrátek), 25. Růžička (Kundrátek, Vrána), 37. Hrehorčák, 45. Hrňa (Gernát, Stránský). Rozhodčí: Lacina, Pešina – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:7, navíc Marcinko do konce utkání – Kalus, Marosz oba 10 min. Využití: 4:0. Bez diváků.
Třinec: Kořenář – Gernát, Doudera, Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Stránský – Hrňa, Marcinko (od 21. Adámek), Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kurovský, Veselý, Kofroň. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu