Zápas Ocelářů v Hradci byl kvůli díře v ledu o den odložen

Třinečtí hokejisté neodehráli zápas v Hradci Králové kvůli nezpůsobilé hrací ploše. Domácí ledaři se jednu hodinu marně pokoušeli zacelit díru, která vznikla v prostoru mezi kruhy.

Hokejisté stihli jen těsně před utkáním jen rozbruslení, po kterém se objevila v ledu díra. Archivní foto: Petr Rubal

Ještě rozbruslení před utkáním proběhlo v pořádku, když ale obě mužstva nastoupila za dvacet minut zpátky na led, zjistilo se, že mají Oceláři v obranném pásmu díru v ledu. Asi v průměru 5 až 10 centimetrů velkou a docela hlubokou.

„Jelikož se jedná o velmi exponované místo, kde dochází k osmdesáti procentům hry v tom pásmu, tak jsme usoudili, že to není způsobilé ke hře a hrozí poměrně závažné zranění hráčů.“rozhodčí Pavel Hodek

„Jelikož se jedná o velmi exponované místo, kde dochází k osmdesáti procentům hry v tom pásmu, tak jsme usoudili, že to není způsobilé ke hře a hrozí poměrně závažné zranění hráčů. Poskytli jsme domácímu týmu hodinu na opravu, jak nařizují řády,“ uvedl rozhodčí Pavel Hodek pro televizní stanici O2 TV Sport, která měla zápas vysílat přímým přenosem.

Domácí ledaři se snažili, použili i hasičský přístroj, ale bez úspěchu. Po hodině oprav se rozhodčí sešli s oběma trenéry i kapitány a jednomyslně se shodli, že zápas odloží.

„Zkusili jsme to ještě po dohodě se všemi otestovat, ale opět jsme se bohužel propadli řádově centimetry do ledu. Když si představíte, že tam má být souboj stokilových chlapů, kteří se musí zapřít a vyvinout veškerou energii, tak za nás rozhodčí to nebyla způsobilá plocha a museli jsme zápas odložit,“ podotkl Hodek.

Obě mužstva se poté domluvila, že utkání odehrají o den později, tedy 15. ledna v Třinci.

Další zprávy z regionu